Infraestructures

Medinyà reclama les compensacions per la MAT

La comissió gestora del municipi entén que al poble li pertoca ser-ne beneficiari, ja que només afecta el seu territori

Són uns 160.000 euros que fins ara ha rebut Sant Julià de Ramis

La comissió gestora de Medinyà reclama que el municipi rebi els diners d'indemnització i de compensació per l'afectació que suposa el pas de la polèmica MAT pel poble. El pas de la línia i la nova subestació que s'hi farà és al terme municipal històric de Medinyà, però encara amb els dos municipis units les primeres indemnitzacions han estat recaptades per l'Ajuntament de Sant Julià de Ramis. Per això ara la junta de la comissió gestora de Medinyà ja comptabilitza que 90.000 euros pertanyen al municipi per aquest concepte. Així ho va explicar el regidor d'Hisenda de Medinyà, Guillem Trias, que la comissió gestora entén que “les indemnitzacions han de ser per a Medinyà perquè la MAT no afecta Sant Julià de Ramis”. A banda d'aquests 90.000 euros, Trias també explica que hi ha una quantitat de 70.000 euros més que Red Eléctrica de España (REE) va abonar al municipi en els anys precedents que serà objecte de negociació en la comissió paritària entre Sant Julià de Ramis i Medinyà, que integren tres regidors de cadascun dels pobles.

Aquesta comissió paritària també analitzarà quins treballadors pertoquen a Medinyà, així com el deute que haurà d'assumir el municipi tenint en compte les inversions que s'hagin anat fent en els darrers anys per fer un capmàs entre els dos pobles. Medinyà ja va demanar oficialment la setmana passada tenir secretari i interventor, així com que la Diputació assumeixi el cobrament d'impostos a través del Xaloc i assessorament comptable. Medinyà continua endavant amb la independència malgrat el recurs de l'Estat al Tribunal Constitucional en entendre que no compleix la LRSAL.

LA XIFRA

160.000
euros
ha percebut Sant Julià de Ramis per la MAT i ara Medinyà reclama aquesta xifra perquè l'afecta com a poble.

Estudien externalitzar la llar d'infants

La junta gestora de Medinyà va explicar en el ple extraordinari que s'està estudiant l'externalització del servei d'escola bressol. L'alcaldessa, Montse Garcia, va assenyalar: “Parlant amb la gent hem vist com veïns del poble porten les criatures a altres municipis pels horaris que fa la nostra llar ara.” Per aquest motiu, la junta gestora està analitzant que amb un cost similar a l'actual es pogués millorar el servei i que es poguessin centrar els esforços del nou govern en altres àmbits municipals.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia