Infraestructures i serveis

rodalies

protesta

Trens Dignes recull firmes per a la creació de l'ATM de l'Ebre

Les signatures s'adreçaran al síndic de greuges, que ja ha obert una actuació d'ofici per saber per què no s'ha desplegat la llei de mobilitat del 2003

La plataforma diu que el nou ens milloraria el transport públic

La llei de mobilitat del 2003 estableix la creació de l'autoritat territorial de mobilitat (ATM), un organisme de gestió del transport públic que pren decisions vinculants i que està format per la Generalitat i les administracions locals. Però, tretze anys després de l'aprovació de la llei, les Terres de l'Ebre encara no tenen ATM. I per reclamar-ne la creació la plataforma Trens Dignes ha començat una campanya de recollida de firmes. “No demanem cap tracte diferenciat ni preferent, sinó que volem equitat respecte a altres territoris”, va manifestar la portaveu de Trens Dignes, Montse Castellà. El Camp de Tarragona, Lleida i Girona ja fa anys que tenen constituïdes les seves ATM.

Trens Dignes adreçarà les firmes al síndic de greuges, que ja ha obert una actuació d'ofici sobre aquesta qüestió. Les Terres de l'Ebre no són l'únic territori català que no disposa d'ATM, sinó que en la mateixa situació hi ha les comarques centrals i l'Alt Pirineu i Aran. És per això que Trens Dignes engega aquesta campanya de recollida de firmes de manera conjunta amb els altres territoris, amb l'objectiu de millorar el transport públic. A més de la creació de l'ATM, Trens Dignes demana el desenvolupament total de la integració tarifària on actualment és parcial, així com l'aprovació o revisió dels plans directors de mobilitat. “L'ATM permetria que els representants del poble prenguessin la responsabilitat sobre la mobilitat i s'adoptessin decisions de manera consensuada i vinculant”, va dir Castellà. Les organitzacions socials tindrien veu en un consell assessor de l'ATM.

Divergències

Els portaveus de Trens Dignes es van reunir ahir amb el consell d'alcaldes del Baix Ebre per exposar-los la seua reivindicació. Els alcaldes, però, van evitar pronunciar-se a favor de la creació de l'ATM i van deixar el tema sobre la taula. “No hi ha hagut prou consens i hem optat per deixar el tema per a una altra reunió per tal que tots els alcaldes disposen de la informació necessària”, va dir el president del Consell Comarcal del Baix Ebre, Dani Andreu, que com a alcalde de l'Aldea és favorable a la creació de l'ATM. Així, el pròxim ple del Consell Comarcal del Baix Ebre evitarà també pronunciar-se sobre la reclamació d'aquest ens i es convocarà un altre consell d'alcaldes.

Pel que fa a la constitució d'una taula de mobilitat a les Terres de l'Ebre, plantejada pel govern, Trens Dignes ha alertat que no l'acceptarà com a substituta de l'ATM.

LA FRASE

No demanem cap tracte diferenciat ni preferent, volem el mateix que tenen altres territoris
Montse Castellà
PORTAVEU DE LA PLATAFORMA TRENS DIGNES

Crida a la mobilització el 10 d'octubre

La plataforma Trens Dignes fa una crida a la mobilització en la concentració que hi ha convocada dilluns, 10 d'octubre, davant l'estació de Vila-seca per denunciar el deficient servei ferroviari al Camp de Tarragona i l'Ebre. La protesta és convocada també per la Plataforma per a Defensa d'un Ferrocarril Públic i de Qualitat i per Promoció del Transport Públic. “Volem que es forme un front institucional comú que reclame el que fa temps que demanem les plataformes”, va dir Castellà. De moment, els quatre consells comarcals de les Terres de l'Ebre han fet públic que assistiran a la concentració, així com els sindicats i la Federació d'Associacions de Veïns de Tortosa. Trens Dignes està pendent que tant la Cambra de Comerç de Tortosa com la patronal AECE els confirme si assistiran a l'acte de protesta a Vila-seca.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona