Infraestructures i serveis

municipal

sostenibilitat

Cabrera estrena el primer punt de recàrrega ràpida per a vehicles elèctrics

És el primer d'aquestes característiques que s'instal·la al Maresme per tenir amb trenta minuts la bateria a punt

Cal disposar d'una targeta magnètica

Els veïns de Cabrera de Mar que apostin per vehicles elèctrics tenen a partir d'ara dos punts disponibles per carregar les bateries. Des de fa una setmana que ha entrat en funcionament el primer punt de recàrrega ràpida que s'instal·la al Maresme, situat a la plaça de la Fàbrica, davant l'ajuntament. “Amb trenta minuts aproximadament tens un 80% de la càrrega feta en un lloc cèntric que et permet fer altres encàrrecs mentre s'espera”, assegura el regidor de Sostenibilitat, Enric Mir. Ell mateix ha estat un dels primers usuaris a estrenar aquest punt de recàrrega i un segon de recàrrega semiràpida que s'ha instal·lat al veïnat del Pla de l'Avellà, on els vehicles triguen entre dues i tres hores a recarregar bateries.

L'entrada en funcionament d'aquest servei és una aposta de l'Ajuntament, que l'any passat va obtenir una subvenció de 50.000 euros de l'Institut Català d'Energia (Icaen) per ampliar la xarxa de punts al territori i una segona de 15.000 euros del pla Movele, promogut des del Ministeri d'Indústria. “El cost de l'electricitat s'assumirà des de l'Ajuntament, però en un futur, si la demanda es dispara, es plantejarà un sistema de pagament”, explica el regidor. Els usuaris d'aquests vehicles elèctrics, que també inclouen les motocicletes i bicicletes, necessiten una targeta magnètica que poden sol·licitar al seu consistori. A Cabrera ja s'han repartit les primeres, però no descarten atendre les peticions que facin altres usuaris de pobles veïns que necessitin aquest servei que dóna accés a recarregar a tota la xarxa.

LA FRASE

Només tenim censats cinc cotxes elèctrics, però esperem que la flota vagi augmentant
Enric Mir
regidor d'obres públiques i sostenibilitat

LA XIFRA

50.000
són els euros concedits amb la subvenció de l'Institut Català d'Energia per posar aquest punt ràpid.

Des de furgonetes fins a motocicletes

A l'aparcament del Pla de l'Avellà hi recarregava una motocicleta, tot i que aquest és un dels punts que triguen més. “No sabem si era veí de Cabrera, però és un punt més i comptem que vindrà gent de fora”, va explicar el regidor, que es felicita per haver ampliat la xarxa per als conductors, que calculen el trajecte segons l'autonomia dels vehicles. “Amb el meu cotxe tinc una autonomia d'uns 150 quilòmetres”, va dir Mir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia