Infraestructures i serveis

urbanisme

judicial

Vacarisses recorrerà contra la sentència per no pagar el sobrecost d'unes obres

El ple ho acorda per unanimitat perquè no vol assumir la quantitat de diners que demana l'empresa FCC per la polèmica urbanització de Torreblanca II

Totes les formacions polítiques de l'Ajuntament de Vacarisses van acordar en el darrer ple presentar un recurs d'apel·lació contra la sentència del jutjat de primera instància que condemna el consistori vallesà a pagar el sobrecost de mig milió d'euros derivat d'unes polèmiques obres d'urbanització a Torreblanca II que es van acabar el 2014 després de més de quatre anys de treballs. Les modificacions s'expliquen perquè durant l'execució s'hi van trobar diversos desperfectes, com ara esquerdes en el ferm, així com per anys de treballs aturats i informes externs. Tota aquesta problemàtica, a més dels retrets entre formacions polítiques en diversos mandats, va provocar que no s'acabessin el juliol del 2011, com estava previst, i que es prolonguessin fins al 2014.

La sentència és fruit del contenciós que va interposar Fomento de Construcciones y Contratas (FCC), l'empresa a la qual es va adjudicar les obres la tardor del 2009 per un import de 9.155.960 euros, més 1.464.953 en concepte d'IVA, i que també incloïa les d'urbanització de la Carena Llarga. Les modificacions i problemes detectats van acabar enfrontant el consistori amb la constructora, ja que el govern no volia fer pagar el sobrecost dels treballs als veïns. Per aquest motiu FCC no va estar conforme amb el tancament econòmic de la recepció de les obres i va acabar fent dues reclamacions per un valor superior als dos milions i mig d'euros, al·legant desviacions d'execucions de l'obra i sobrecostos causats per l'increment del termini. Ara fa uns dies l'Ajuntament va rebre la notificació de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC), que el condemna a abonar 543.313 euros. En el transcurs del ple, l'alcalde republicà, Antoni Masana, va agrair a les formacions que vagin a l'una, “perquè ara toca defensar els interessos dels veïns i les veïnes”.

En tot el procés el govern va perdre diverses subvencions de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) per fer col·lectors i la infraestructura d'abastament d'aigua, ja que no es va justificar quan corresponia.

En el ple també es va informar dels costos que han suposat els treballs de perforació que es duen a terme des del maig per no haver de fer més restriccions d'aigua i garantir el subministrament a la població, que bàsicament s'abasteix de pous de captació. Mentre estudia la connexió a la xarxa d'Aigües Ter-Llobregat, a l'agost es van fer prospeccions per trobar aigua, una de les quals va donar resultats positius, tot i que amb un cabal reduït.

LA XIFRA

2,6
milions
d'euros és el que va reclamar la constructora FCC per les desviacions en el pressupost inicial

LA DATA

27.11.09
van començar
les obres d'urbanització polèmiques que han comportat el sobrecost

La gespa del camp de futbol, en suspens

El Grup Hera va assegurar a l'alcalde, Antoni Masana, que no tenen constància del conveni que el mandat passat va anunciar el govern amb l'empresa que gestiona l'abocador de Coll Cardús, el Grup Hera, perquè abans d'acabar el 2016 assumís les obres d'un camp de futbol de gespa artificial per substituir l'actual, de terra. Així ho va dir el gerent de la companyia al mateix alcalde, segons va explicar en el ple Masana, que va dir que seguirà treballant per aconseguir-ho. L'acord estipulava que així pagava part del cànon per tractar els residus al centre de tractament de Coll Cardús, ja que és el soci majoritari de l'UTE que gestiona la instal·lació.

L'empresa no volia pagar el cànon acordat per conveni el 2007, ja que no tracta les tones de residus previstes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.