Infraestructures i serveis

rodalies

afectacions al servei

Hora i mitja de retard per un tren sense maquinista

El comboi de la R16 havia de sortir de Tortosa cap a Barcelona a les 20.57 h i no va començar a circular fins a les 22.27

El conseller de Territori alerta que la sanció a Renfe podria ser “exemplar”

Sortida amb 90 minuts de demora per incidència en origen. El motiu: l'absència del maquinista. El servei ferroviari que connecta les Terres de l'Ebre amb Barcelona va viure dimarts al vespre un altre incident que ha tornat a provocar la indignació al territori.L'últim tren de la línia R16 que havia de sortir de Tortosa cap a Barcelona a les 20.57 h no va poder començar a circular fins a les 22.27 h perquè no hi havia personal per conduir-lo. Fonts de Renfe reconeixen l'incident, que atribueixen a “una errada del sistema d'assignació”. El servei havia estat assignat per error a un maquinista que estava de baixa per malaltia.

La companyia operadora va activar un maquinista de reserva i va optar per desplaçar-lo des de Tarragona per carretera. Fonts de Renfe asseguren que aquesta solució era “millor” que cobrir el servei per carretera. La companyia destaca que es tracta d'un fet “molt, molt puntual”, que va afectar una vintena d'usuaris. Segons l'operadora, ja s'ha obert un expedient per revisar els protocols actuals. Finalment, el tren va sortir de la capital del Baix Ebre a les 22.27 h i va arribar a Barcelona a les 0.50 h.

Expedient obert

La nova incidència a la R16 va córrer ràpidament per les xarxes, a través de les quals alguns delsusuaris afectats van alçar la veu contra l'enèsim retard a la línia. “El tren quasi buit, han marxat la majoria de persones; mentrestant, esperant els maquinistes que estan venint de Tarragona”, clamava un dels usuaris, que va relatar l'episodi. El conseller de Territori i Sostenibilitat, Josep Rull, també va ser un dels primers a reaccionar a les xarxes socials: “Obrim expedient @rod16cat. Si es confirma retard per la no-disponibilitat de maquinista, la sanció a l'operador @Renfe serà exemplar.” Ahir, Rull va qualificar d'“inaudit” i de “greu” l'incident. El conseller va reiterar que l'expedient sancionador serà “exemplar” i que aniran “al màxim” del que permet la normativa per casos greus. Malgrat que va agrair la disculpa feta per Renfe, va recordar a la companyia que en una línia que acumula tantes incidències, el servei ha de ser “impecable”.

La plataforma Trens Dignes també va reaccionar ràpidament a l'avís de Rull, preguntant-li: “Dubte: teniu capacitat sancionadora o Renfe cobra directament d'Adif?” Precisament, el govern català va presentar divendres passat davant l'Audiencia Nacional el recurs administratiu contra Adif per defensar els drets dels usuaris de rodalies i regionals. El gestor ferroviari va anunciar ahir l'adjudicació del contracte per a la modernització de les instal·lacions, entre d'altres, d'Ascó i Flix.

D'altra banda, el servei va tenir ahir una altra incidència, al tram entre Pradell de la Teixeta i Riudecanyes. Cap a dos quarts de vuit del vespre, Emergències activava la prealerta del Ferrocat per l'avaria d'un tren i Adif enviava un altre comboi per fer el transbordament de passatgers. En poc més d'una hora la incidència va quedar resolta.

LA FRASE

En una línia que acumula tantes incidències, el servei ha de ser impecable
Josep Rull
CONSELLER DE TERRITORI I SOSTENIBILITAT


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona