Infraestructures i serveis

via verda

La via verda recupera l'estació d'Aldover

El Consell Comarcal del Baix Ebre preveu obrir en breu el tram del camí comprès entre Tortosa i l'Aldea

La reobertura de l'estació d'Aldover, que tindrà lloc aquest cap de setmana, amplia els serveis de la via verda a la comarca del Baix Ebre. Així, l'equipament d'Aldover s'afegeix als de Xerta i Benifallet, i permet potenciar un dels principals actius turístics de la comarca. A l'entorn de l'antiga estació d'Aldover s'han instal·lat àrees de lleure i una zona de pícnic, i s'ha adequat l'edifici per poder reobrir-lo com a restaurant.

D'altra banda, el Consell Comarcal del Baix Ebre impulsa el projecte per perllongar la via verda fins a la desembocadura de l'Ebre. En aquest sentit, el president del Consell, Dani Andreu, va avançar que en breu es posarà en servei el tram comprès entre Tortosa i l'Aldea.

Però un dels principals problemes del manteniment de la via verda són els actes vandàlics. “És una problemàtica important, que condiciona els recursos disponibles i que obliga a fer reparacions que no caldrien”, va manifestar Andreu, en declaracions a l'ACN. De fet, els recursos que atorga la Diputació de Tarragona per al manteniment de l'antiga via ferroviària, uns 15.000 euros, no són suficients ni per pagar la reparació dels desperfectes causats. Per aquest motiu, Andreu va fer una crida al civisme i a la col·laboració de les forces de seguretat, per intentar aturar un incivisme que “s'escapa” perquè es fa difícil identificar els responsables dels danys.

Milloraran l'accés a Benifallet

El Departament de Territori millorarà l'accés des de l'eix de l'Ebre, C-12, a l'estació de la via verda a Benifallet. Un accés que té lloc just després d'un revolt de la C-12, la qual cosa dificulta la visibilitat als usuaris de l'estació de la via verda. Territori també projecta altres actuacions de millora a l'eix de l'Ebre, com ara en el cas de Rasquera, Ginestar i Ascó. “Es farà una actuació per millorar la connectivitat entre la central nuclear i el municipi”, va explicar el delegat del govern a les Terres de l'Ebre, Xavier Pallarès. En el cas de Rasquera, l'objectiu és donar una solució a la connexió de la carretera que va al Perelló amb la C-12.

A més, en alguns trams de la C-12 es renovaran les tanques. D'altra banda, el Departament de Territori preveu renovar l'asfaltat de la carretera que comunica Horta de Sant Joan amb Bot, a la Terra Alta.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona