Infraestructures i serveis

telecomunicacions

La nova microoperadora Fibra365 cableja els tres nuclis a Castell-Platja d’Aro

L’empresa local pren la iniciativa després que les grans majoristes descartessin la inversió en no veure-hi prou negoci

Acceleren plans a S’Agaró i ja donen altes

La petita empresa Fibra365 ha estès, les darreres setmanes, una nova xarxa de fibra òptica pels principals eixos urbans de Castell d’Aro i Platja d’Aro. El seu impulsor, Marc Esteva, diu que, inicialment, preveien tirar 28 quilòmetres de cables troncals, però que “segurament, en caldran més”, ja que el projecte a un any vista d’arribar també a S’Agaró s’avançarà a la tardor.

Esperen poder començar a tramitar altes de nous clients aquesta mateixa setmana –ja han rebut més de 200 sol·licituds des que van obrir l’oficina d’atenció al client– i Esteva destaca que el pla de negoci a tres anys preveia assolir aleshores els 1.200 abonats, amb què l’empresa seria viable. Avui mateix, tenen previst connectar el punt d’atenció a la nova xarxa i, de mica en mica, anar connectant els nous clients.

Fibra365 neix de la “frustració personal” del mateix Esteva a l’hora d’aconseguir una connexió “fiable d’alta capacitat”. Les grans operadores no veien clar el desplegament en un municipi amb 10.516 habitants censats i una població estacional que, encara que es multipliqui a l’estiu, no els garantia un volum estable d’altes. Però la demanda hi és. El servei fins ara es basa en l’ADSL o el suport de les xarxes mòbils 4G en zones d’orografia complicada, però Esteva, per exemple, posa l’exemple de les queixes d’alguns usuaris de S’Agaró, on els caps de setmana les connexions es col·lapsen si es dispara la presència d’usuaris.

L’empresa compta amb l’elevat nombre de comerços establerts a Platja d’Aro, el recurs dels hotels, els residents tot l’any i, fins i tot, els segons residents, a qui volen oferir una tarifa adaptada de caps de setmana –20 euros mensuals per connexió de divendres a la tarda fins a la mitjanit del diumenge, ampliable, a l’estiu, a tots els dies per 35,90 euros.

Per al desplegament físic de la xarxa troncal, s’han aliat com a sòcia tecnològica amb l’empresa AP Futura, que ja ha estès altres xarxes en municipis mitjans els darrers anys. A banda dels paquets de dades i línies fixes o mòbils, ara, estudien la possibilitat d’oferir altres serveis complementaris, com ara televisió passat l’estiu. Però són conscients que molts abonats ja treballen amb plataformes independents.

LA XIFRA

28
quilòmetres
de xarxa troncal de fibra òptica havia calculat estendre inicialment Fibra365 a Castell-Platja d’Aro.

LA DATA

12.06.17
L’empresa
preveu connectar la seva oficina a la nova xarxa de fibra i començar a fer el mateix amb els abonats.

El precedent de Vinga, a Palamós

Les empreses de referència prioritzen les zones densament poblades, amb blocs d’habitatges, però, al Baix Empordà, han estat reticents a penetrar en molts municipis de menys de 20.000 habitants. I en el cas de Palafrugell, per exemple, s’ha hagut de batallar força perquè la xarxa arribés fins als nuclis litorals de Calella i Llafranc.

A Palamós, una altra petita empresa, Vinga, també va aprofitar, l’any passat, les rases existents per al pas de la xarxa telefònica convencional de fils de coure per desplegar una xarxa paral·lela de fibra –amb la col·laboració, com en el cas de Castell-Platja d’Aro, del consistori.

En aquest sentit, Esteva admet que estan rebent peticions d’alguns veïns de punts limítrofs de Santa Cristina d’Aro i Sant Antoni de Calonge, on tampoc arriba encara la xarxa de cable òptic, però, per ara, no es plantegen abastar zones alienes al municipi de Castell-Platja d’Aro. Capítol a part mereixeran les urbanitzacions, on volen estendre cable a les zones que es reurbanitzin i podrien arribar sempre que hi hagi una mínima demanda garantida de noves altes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona