Infraestructures i serveis

Sant Salvador podria perdre busos a Manresa

L’Ajuntament admet que les dades del cap de setmana no són satisfactòries

L’Ajuntament de Sant Salvador de Guardiola ha fet balanç del primer any de l’ampliació de freqüències del bus que enllaça la població amb Manresa i els resultats, pel que fa al cap de setmana, no són satisfactoris.

De fet, el consistori adverteix que les dades qüestionen la viabilitat dels trajectes en diumenges i festius i, tot i que a curt termini no es planteja retirar-los ni modificar-los, sí que en qüestiona la continuïtat a llarg termini. Per aquest motiu, l’Ajuntament anima els veïns a fer ús del servei ampliat, que es va instaurar fa poc més d’un any a petició de molts usuaris que reclamaven més bones connexions amb transport públic per anar i venir de Manresa.

Al març del 2016 l’Ajuntament va aconseguir que la direcció general de Transports Públics de la Generalitat donés llum verd a l’ampliació del nombre d’expedicions entre el poble i Manresa, una mesura que feia dos anys que el consistori demanava. Concretament, van fer que hi hagués un bus cada hora entre les cinc de la tarda i les nou del vespre des de l’estació de busos de Manresa. Des de Sant Salvador, també hi van posar un vehicle cada 60 minuts, entre dos quarts de sis de la tarda i dos quarts de nou del vespre. El viatge enllaça els nuclis del municipi (Salelles, el Calvet i Guardiola) amb Manresa, on es fa parada a l’estació de Renfe per poder enllaçar amb el tren.

Més busos entre Barcelona i el baix Berguedà

r. codina

Berga millorarà la freqüència del servei d’autobús a Barcelona a partir de l’1 del setembre amb la incorporació de 4 nous serveis que uniran el baix Berguedà, el nord del Bages i la ciutat comtal, segons ha comunicat el Departament de Territori i Sostenibilitat. Concretament, seran dos serveis d’anada i dos serveis de tornada amb parada a Navàs i a Sallent.

Els busos d’anada sortiran de Berga a les 10.15 h i 16.30 h de dilluns a divendres feiners. De tornada, les expedicions sortiran de Barcelona a les 12.30 h i 20.00 h. Segons el departament, com que només hi ha dues parades, s’aconsegueix una millora en la velocitat respecte a la resta de busos del dia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona