Infraestructures i serveis

El bus urbà de Berga torna a parar a Les Germanetes

El govern recupera la parada que havia suprimit al març, amb els nous itineraris

Els usuaris de la residència havien arribat a entrar una moció al ple

El servei d’autobús urbà de Berga torna a fer parada a la residència Nostra Senyora de Queralt des d’ahir, dilluns, al matí. La parada s’havia suprimit del trajecte del bus com a conseqüència dels canvis en els itineraris que havia impulsat el govern municipal.

Els canvis es van posar en marxa el 20 de març i aleshores l’equip de govern (CUP) ja va advertir que el servei entrava en una mena de prova pilot i que les primeres valoracions es farien a partir del tercer mes de funcionament. Així ha estat: tres mesos i mig després, arriben els primers canvis.

Moció en l’últim ple

Des d’un primer moment, els residents del centre que utilitzen regularment el bus urbà per moure’s per la ciutat van fer ressonar les seves queixes. Tant és així que el problema ha estat present en gairebé totes les sessions plenàries des d’aleshores. De fet, els usuaris de Les Germanetes van entrar una moció en el ple del mes de juny en què demanaven que es recuperés la parada del bus i que s’arreglés d’una vegada per totes el camí que porta a la residència. Les forces polítiques van aprovar per unanimitat marcar un full de ruta per reformar el camí i el compromís de tornar a fer arribar la parada a la residència.

Una de les dues promeses s’ha complert. Des d’ahir, la línia 1 (vermella), que recorre el centre de Berga, incorpora dues parades diàries a la residència. L’hora de pas prevista per la residència de Les Germanetes és a les 9.45 h i a les 11.45 h, i la parada està situada entre el parc de bombers de Berga i l’ambulatori. La modificació no comportarà canvis substancials en les línies ni els horaris establerts fins al moment, ja que el vehicle fa el mateix recorregut.

LA DATA

20.03.17
El nou itinerari
del bus urbà de Berga va entrar en funcionament i la parada a Les Germanetes es va suprimir

LA XIFRA

2
vegades al dia
s’atura el bus a Les Germanetes des d’ahir al matí, com a resposta a les crítiques dels residents


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia