Infraestructures i serveis

Berga podria quedar sense piscina coberta al setembre

La Federació Catalana de Natació, gestora de l’equipament, entrega els ERO després de mesos d’avisos

Els expedients afectaran una vintena de persones que fins ara treballaven al complex

A partir de l’1 de setembre la piscina d’El Tossalet quedarà tancada i només s’hi faran algunes tasques de manteniment. Aquesta és la ferma intenció de la Federació Catalana de Natació, actual concessionària de l’equipament municipal. Segons ha pogut saber aquest diari, ja s’ha començant a entregar expedients de regulació d’ocupació (ERO) a la vintena de persones que fins ara hi treballen.

La federació només mantindrà un parell de treballadors en jornada reduïda perquè es dediquin a les tasques de manteniment i un parell més, també en jornada reduïda, per a l’administració.

Pas ferm de la federació

Aquesta acció acosta una mica més el desenllaç que fa temps que pronostica l’oposició en les sessions plenàries: a partir del setembre, la piscina podria quedar tancada. L’equip de govern, però, assegura que està en negociacions amb la concessionària per evitar el tancament, tot i que prefereix no fer més declaracions.

Fa uns mesos, van recordar a través d’un comunicat l’obligatorietat que els gestors d’El Tossalet tenien de continuar donant servei fins que acabés el contracte. “Qualsevol concessionària ha de seguir prestant servei municipal fins que el contracte signat acabi”, deien.

Incertesa per als usuaris

La coincidència de la fi de la concessió amb l’inici de la temporada esportiva i el curs escolar pot comportar maldecaps de darrera hora als usuaris. Tal com remarca la oposició, si El Tossalet no té garanties de futur, els clients buscaran altres instal·lacions on puguin desenvolupar les activitats. Per tant, recorden que s’ha d’actuar amb celeritat per no deixar morir el complex.

LA XIFRA

3
hores
diàries tindrà la jornada dels treballadors que la federació de natació preveu mantenir fent serveis mínims.

ERC lamenta el “mutisme” del govern de Berga

El grup municipal d’ERC a Berga va exigir dimarts a l’equip de govern de la CUP que respongués a la voluntat de la federació deixar de gestionar el complex esportiu de la ciutat. El partit republicà lamentava a través d’un comunicat el “mutisme escandalós” de la CUP en l’afer. També proposaven donar a la concessionària “un calendari clar, per escrit i amb el compromís de complir-lo” per resoldre la situació. “Ens han donat un ultimàtum perquè no han vist voluntat de trobar-hi una sortida”, hi afegien.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia