Infraestructures i serveis

Territori

Quatre pobles del Camp demanen ajuts a l’ACA

Són Aiguamúrcia, la Bisbal del Penedès, Pontils i el Catllar, per obres als pous d’aigua

Quatre pobles del Camp de Tarragona van demanar a principi d’estiu ajuts a l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) per poder abastir-se d’aigua amb camions cisterna. Són la Bisbal del Penedès, el Catllar, Aiguamúrcia i Pontils. A la majoria, però, la necessitat d’aquest ajut en el subministrament de l’aigua no ha estat tant pels problemes de sequera i les conseqüents restriccions d’aigua, sinó per les obres que han dut a terme en els respectius pous i dipòsits. Només a Pontils van necessitar al juny un únic camió cisterna, per abastir la urbanització El Seguer. “Va ser un fet molt puntual, perquè aquells dies hi havia més gent de l’habitual en aquesta urbanització”, indiquen fonts del consistori. Al Catllar, també van necessitar aigua amb camions cisterna “per un fet molt puntual”, segons l’alcalde, Joan Díaz: “Tenim moltes urbanitzacions que s’abasteixen d’un pou i, mentre aquest es reparava, van necessitar aquest subministrament”, va explicar. Igualment, l’Ajuntament de la Bisbal del Penedès va demanar una subvenció a l’ACA per cofinançar la despesa extraordinària en camions cisterna que van haver de fer per garantir el servei de subministrament d’aigua als veïns de L’Esplai. Enguany el consistori està treballant en la construcció d’un pou nou a la urbanització L’Esplai. Per això, entre els mesos de març i juny han portat aigua al dipòsit d’aquella zona amb vehicles cisterna. En el cas d’Aiguamúrcia, el consistori ha hagut d’emprendre una obra excepcional al nucli de les Pobles, amb la construcció d’un nou dipòsit, per solucionar el problema dels nitrats que afecta el pou del poble.

Segons l’ACA, les darreres pluges intenses que hi va haver al país que van permetre omplir els aqüífers van ser la tardor del 2015. D’aleshores ençà, Catalunya viu un període sec, amb poques precipitacions. Ara, a l’estiu, a això s’hi ha afegit l’increment del consum d’aigua –per a regs de camps però també per a ús particular–. Això fa que les reserves d’aigua baixin, tot i que a les comarques de Tarragona no s’han hagut de fer restriccions d’aigua estrictes. L’ACA, però, adverteix que, si no plou de manera abundant a la tardor i a la primavera, la situació pot empitjorar.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona