Infraestructures i serveis

El Pla compra l’antic trull i l’edifici de la cooperativa

L’Ajuntament del Pla de Santa Maria ha arribat a un acord amb el propietari de les instal·lacions de la cooperativa agrícola, Cooperal, per comprar una part del patrimoni que no es fa servir per a usos agrícoles. Així, s’ha arribat a l’entesa per adquirir les antigues instal·lacions del trull, on encara es conserven els estris per fer oli, i l’edifici que l’entitat agrícola tenia al centre del municipi i on actualment hi ha en funcionament l’antic bar del sindicat.

La compra s’ha fet per un import de 200.000 euros i, segons publicava el butlletí municipal, les intencions de l’Ajuntament són, previ estudi tècnic per determinar l’estat dels edificis, mantenir l’antic molí d’oli per restaurar-lo i integrar-lo al conjunt museístic actual, amb el Centre d’Interpretació del Tèxtil i el Museu Agrícola.

Pel que fa a l’edifici central del carrer la Réria, on es va rehabilitar el Cafè Sindicat i hi ha la seu de l’Associació d’Amics dels Pagesos, es mantindrien aquests usos, que serien compatibles amb la voluntat de convertir l’edifici en un hotel d’entitats. Les instal·lacions disposen d’un local que havia albergat l’oficina de la Caixa Rural i també l’antiga sala de cinema, que es podria convertir en una sala polivalent. En espera de saber quin és l’estat actual de l’edifici, el consistori especula amb la possibilitat que l’hotel d’entitats entri en funcionament el 2019.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona