Tiana vol que l'Estat inverteixi més de 400.000 euros en l'adequació i la millora de l'enllumenat públic

L'adequació i la millora de l'enllumenat públic de Tiana és una de les inversions que el govern municipal (Gent i CiU) ha demanat a l'Estat a través del fons estatal per a l'ocupació i la sostenibilitat local (Feosl). En total, s'han requerit més de 400.000 euros per fer actuacions com ara el projecte d'adequació integral de les instal·lacions d'enllumenat públic (més de 300.000 euros), que inclouen el canvi dels quadres elèctrics, els fanals i el cablejat. Dins d'aquest àmbit també s'han demanat a l'Estat més de 111.000 euros més per substituir les actuals làmpades de vapor de mercuri per llums halògens. A banda d'això, l'equip de govern també ha presentat unes partides que inclouen més de 100.000 euros per a la instal·lació de plaques solars fotovoltaiques a les dependències municipals i més de 120.000 euros per destinar a la gestió pública mitjançant processos electrònics en línia. En total, Tiana ha demanat que s'inverteixi prop de 650.000 euros al municipi.

L'oposició, però, no va veure amb bon ull aquestes peticions. Ferran Vallespinós, del PSC, es va queixar de «la manca d'ambició dels projectes». Vallespinós també va manifestar que «no es van poder aportar idees per mirar de consensuar les inversions com en d'altres anys». A més, pel portaveu socialista, «la substitució de l'enllumenat es podria fer mitjançant els LED». Finalment, Vallespinós va expressar que «per les plaques fotovoltaiques s'haurien pogut cercar altres maneres de finançar-les».

Per la seva banda, el portaveu d'ERC, Jordi Gost, va lamentar que «temes com aquest passin de puntetes pel ple, sense haver pogut fer aportacions». El republicà va afegir que «amb accions com aquesta es fa un flac favor al ciutadà».



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona