Infraestructures i serveis

Els municipis de Palamós i Calonge i Sant Antoni compartiran servei de taxi

El ple calongí hi va donar llum verd a final de juliol i a Palamós votaran l’aprovació dimarts vinent

Falta el vistiplau de la Generalitat i descarten, d’inici, ampliar l’àmbit

Els ajuntaments de Calonge i Sant Antoni i Palamós completen els tràmits per unificar els respectius serveis municipals de taxi. El ple calongí ja va donar el vistiplau a la prestació conjunta al juliol, i dimarts, el ple de Palamós també du a aprovació el punt, en l’ordre del dia. Per completar el procés administratiu, ja només caldrà sotmetre les noves tarifes unificades al dictamen de la comissió de Preus Públics de la Generalitat, un tràmit que s’hauria de completar abans de final d’any.

El regidor de Mobilitat de Sant Antoni, David Llensa, destaca que el conveni pretén “millorar el servei als usuaris i té el suport de la majoria de taxistes” amb llicències als dos municipis. Per la seva banda, l’alcalde de Palamós, Lluís Puig, explica que “els vehicles podran fer servir indistintament les dues parades, a l’entorn dels punts d’aturada dels busos a Sant Antoni i Palamós” i s’optimitzarà el servei en situacions de gran demanda en una de les dues poblacions, ja que la vintena de taxis que concentren entre tots dos municipis podran actuar en un contínuum urbà compartit de facto.

Un cop la Generalitat doni llum verd a les tarifes unificades, els professionals hauran d’adaptar taxímetres i els dos municipis aposten també perquè s’adaptin a una imatge corporativa unificada. Segons Puig, també es posarà fre a casos puntuals de tripijocs d’alguns professionals en municipis aliens, i es tracta d’un pas lògic en consonància amb el servei de bus compartit que ja connecta la badia, de punta a punta amb Calonge, a l’estiu.

Sant Feliu i Santa Cristina, també al Baix Empordà, han emprès un procés similar aquest any, que oferien estendre a Calonge i Palamós, sense gaire interès per part de Castell-Platja d’Aro. Però d’inici Puig diu que l’acord se circumscriurà inicialment només a les dues poblacions, en espera d’avaluar els resultats.

LA XIFRA

20
llicències acumularà el nou servei, sumant-hi els dos terços de Palamós i l’altre, de Calonge.

Una aplicació per facilitar la cerca de taxi

El regidor calongí David Llensa també avançava ahir que “a banda del fet de tenir un únic àmbit geogràfic, també hi ha una sèrie de millores tecnològiques i de coordinació perquè els usuaris del taxi utilitzin una aplicació que permetrà una comunicació més àgil i centralitzada, que ha de permetre als taxistes optimitzar els seus trajectes” i atendre eventuals nous serveis a prop d’on hagin finalitzat el darrer.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona