Obliguen a tancar part d'un restaurant d'Hostalric perquè hi van aplicar el barem de soroll d'una discoteca

Els amos no podran obrir un menjador fins que no s'hagi resolt el caos burocràtic

Els amos d'un restaurant familiar d'Hostalric viuen el pitjor malson de la seva vida a causa de la denúncia d'un veí i un error administratiu de l'Ajuntament. La història va començar l'any 2007, quan es va obrir el restaurant al carrer Poeta Rovira, a la part nova del municipi, i un veí, que ni tan sols viu al damunt de l'establiment, va decidir que no volia un local públic al seu edifici. Cal dir que quan l'Ajuntament va concedir la llicència d'obertura del local, va posar com a condició que s'hi fes una prova de sonometria, que no es va fer i que per un error dels tècnics es basava en els barems d'una discoteca, quan en realitat es tractava d'un local de menjars que tancava abans de les vuit del vespre. Amb això, el veí en va fer prou per presentar un contenciós administratiu, i que un jutjat gironí li donés la raó, perquè va resoldre tenint en compte les mesures exigides per l'Ajuntament, basades en la insonorització d'una discoteca. L'equip de govern, finalment, va reconèixer l'error i va passar la qüestió a la comissió jurídica assessora. Els perjudicats, amb el menjador tancat, ara han de presentar un recurs davant la comissió, i davant el TSJC, per la decisió judicial.

Kafka va fer curt

Kafka va fer curt en la seva encertada crítica a la burocràcia i l'aplicació de les lleis. I si no, només cal veure el cas d'aquesta família d'Hostalric que intenta tirar endavant una casa de menjars. Un veí, que segons reconeix el mateix equip de govern és especialment conflictiu i amb qui ha estat impossible contactar, es nega que prop de casa seva hi hagi cap restaurant, bar o res que s'hi assembli. Quan es va obrir el local a l'edifici on viu, va anar presentant una queixa rere l'altra a l'Ajuntament, fins que, com que no li feien cas, va optar pel camí de la lletra més petita de la legalitat. En comptes de denunciar els presumibles autors dels suposats sorolls que el molestaven, va optar per presentar un contenciós directament contra l'Ajuntament. L'equip de govern, que s'havia enganxat els dits amb un error tècnic, va optar per deixar que fossin els tribunals els que decidissin, com si no hi tingués res a veure. Ara, els propietaris es veuen obligats a presentar dos recursos, l'un contra l'error de l'Ajuntament i l'altre contra la decisió judicial, i no poden fer més que esperar que el temps judicial s'acceleri per poder tornar a la normalitat. Des de l'Ajuntament els diuen que si obren no els faran res.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona