Serveis

Tiana preveu obtenir terrenys per construir-hi en un futur la segona escola bressol municipal

A més també s'està estudiant ampliar amb una aula l'actual llar d'infants pública

El fet que l'única llar d'infants municipal de Tiana s'hagi quedat petita només tres anys després de la seva inauguració, i que per al curs vinent 50 famílies s'hagin quedat sense plaça, ha motivat el govern municipal a buscar solucions per pal·liar aquesta problemàtica. L'alcalde del municipi, Emili Muñoz (Gent), va manifestar que el govern preveu obtenir, en aquest mateix mandat, uns terrenys que en un futur es destinaran a construir-hi una segona escola bressol de titularitat municipal. Muñoz va apuntar que aquesta parcel·la se situaria a la zona oest de Tiana. Malgrat aquest compromís, l'alcalde no va voler posar cap data d'execució del projecte. Muñoz ho va supeditar a l'evolució de l'actual crisi econòmica i al fet que la Generalitat continuï aplicant el conveni en matèria de subvencions de les places públiques de les escoles bressol. A més, l'alcalde va admetre en el passat ple municipal que, a l'actual llar d'infants pública, «hi falten places», i també es va comprometre a estudiar-ne l'ampliació amb una altra aula per als infants de 2 a 3 anys. Tot i així, Muñoz va afirmar que l'ampliació d'El més petit de tots serà costosa perquè s'hauran de fer actuacions sobre el terreny que presenten algunes complicacions. Els grups de l'oposició, PSC i ERC, van reclamar una solució a la falta de places de la llar d'infants. El socialista Hèctor González va argumentar-ho amb l'afirmació que «amb l'actual crisi moltes famílies ho estan passant malament i aquest servei més que mai és necessari». Per la seva banda, el republicà Jordi Gost va ser taxatiu en afirmar que «s'hauria d'haver previst abans el fet que la llar d'infants pogués quedar col·lapsada».

No a la concertació

Una de les mesures que els grups de l'oposició van proposar per posar fi al dèficit de places públiques a l'escola bressol va ser buscar la concertació de llocs amb les llars d'infants privades que hi ha al municipi. Aquesta proposta, però, va ser desestimada per l'alcalde. Muñoz ho va justificar amb l'argument que, si s'optava per aquesta via, «es perdrien bona part de les subvencions que la Generalitat destina a les places públiques i el servei acabaria costant més car tant a l'Ajuntament com a les mateixes famílies». Ja en un terreny més polític, l'alcalde va manifestar que «el govern prefereix invertir en l'ensenyament públic i no està a favor de transferir recursos públics per reflotar l'escola privada». Aquestes explicacions, però, no van servir per convèncer a l'oposició.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.