Infraestructures i serveis

Sabadell i Terrassa estrenen ‘park & ride’ en dues estacions d’FGC

Els dos pàrquings sumen més de 500 places

Aparcar-hi tot el dia costarà 1,5 euros als usuaris del transport públic

Avui entren en servei dos nous aparcaments d’intercanvi modal a les estacions de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) de Sabadell Nord i Terrassa Nacions Unides. Entre tots dos sumen 543 places per a cotxes i motos, disponibles per als usuaris del transport públic i també per als veïns de l’entorn i els visitants.

A Sabadell, el nou park & ride està ubicat sota l’avinguda de Josep Tarradellas i disposa de tres plantes, amb una capacitat total de 351 places, 318 per a cotxes i 33 per a motos. A més, té carregadors per a vehicles elèctrics i un espai segur per a bicicletes. L’aparcament dona accés directe a la línia S2 d’FGC, que travessa Sabadell, i la línia R4 de rodalies de Catalunya, així com a diverses línies de bus urbà i altres serveis de micromobilitat. A més de beneficiar els usuaris del transport públic, també en podran fer ús els veïns de la zona. Per l’estació de Sabadell Nord, la segona amb més passatge de les cinc que hi ha al municipi, hi van passar 682.560 viatgers al llarg de l’any 2019.

El subsol de l’estació final de línia d’FGC a Terrassa, Nacions Unides, dona cabuda al nou aparcament d’intercanvi modal, que té accés directe a la línia d’FGC, així com a diverses línies de bus urbà. Disposa de 192 places, 173 per a cotxes i 19 per a motos, repartides en tres plantes. L’accés a l’estació d’FGC és directe des de la planta -3 de l’aparcament. A l’estació de Terrassa Nacions Unides, hi va haver l’any passat 560.000 validacions.

En els dos aparcaments, els preus de les places s’han acordat amb les administracions públiques. Els usuaris del transport públic poden aparcar per 1,5 euros al dia, i per als veïns, el lloguer o pupil·latge d’una plaça serà de 50 euros al mes. Per als vehicles en rotació, la tarifa serà de 0,034 euros el minut. Aquests preus són vigents el que queda de mes de desembre i durant tot l’any 2021.

Disponibilitat a temps real

Coincidint amb la posada en funcionament dels dos aparcaments, FGC ofereix la possibilitat de consultar les places disponibles a través del web i l’app d’FGC. Aquesta nova funcionalitat està disponible també per als parcaments de Martorell Central, Quatre Camins, Sant Boi, Manresa Alta, Sant Quirze, Les Fonts i Volpelleres. En una segona fase, la primavera de l’any vinent, s’oferirà la informació de 830 places més, fet que suposarà un total de 2.930 places. El programa d’FGC preveu la creació en els propers anys de 1.500 noves places d’aparcament al costat d’estacions amb l’objectiu de descongestionar de cotxes la mobilitat de l’àrea metropolitana.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia