Cunit obre el procés per fer un hotel que ja ha pressupostat quatre cops

L'oposició desconfia del projecte i critica que es faci per eixugar deute

En els darrers tres exercicis l'executiu cunitenc ja havia previst ingressar els diners procedents del desenvolupament d'aquesta zona hotelera a tocar de la costa, però no va ser fins ahir que es va obrir el procediment que permetrà la venda o la cessió del solar municipal durant cinquanta anys per a la creació d'aquest equipament turístic. Precisament, els grups de l'oposició van criticar fa poc que les xifres d'aquest projecte, que mai s'han arribat a ingressar, havien desequilibrat els comptes en els darrers anys, i el portaveu d'ERC, Ivan Faccia, fins i tot s'hi va referir ahir com a «invenció per quadrar els comptes» i «exemple de comptabilitat creativa».

El portaveu socialista, Xavier Lorenzo, va defensar que l'objectiu de la iniciativa és «la promoció turística» del municipi, ja que el plec de clàusules obliga el promotor del futur hotel a crear una instal·lació amb una categoria mínima de quatre estrelles. A més, s'hi reserven 2.000 metres quadrats de zona comercial i es preveuen nou blocs d'apartaments. Els diners que haurà d'aportar el promotor al consistori (3,9 milions si és una cessió, i 5,6 en cas de venda) serviran per eixugar part del deute municipal, que arriba ja als deu milions d'euros.

L'oposició va expressar la seva «desconfiança» respecte del procediment després que en els darrers anys no s'hagi concretat. ICV, que igual que ERC va votar en contra de l'inici del procés, va lamentar també que es «malvengui el patrimoni». CiU es va abstenir com a «vot de confiança» al govern.

Deute polèmic

El ple va rebutjar també les propostes d'ERC per superar el deute municipal, i que incloïen la creació d'una taula social amb presència d'entitats i sindicats per consensuar solucions. L'executiu local va defensar que el deute se superarà a través d'un nou pla de sanejament.

ERC va reivindicar també la retirada del pla de sanejament aprovat ara fa dos mesos. La negativa, però, del govern a acceptar les propostes va provocar moments de tensió amb la resta de grups, que fins i tot van anunciar que a partir d'ara treballarien per «articular una majoria alternativa a PSC i PP». El portaveu del PP, José Barquier, els va retreure, però, que volguessin «dividir el poble» i els va reclamar «serietat».La polèmica es va repetir també durant l'aprovació d'una modificació de la plantilla de l'Ajuntament que suposa la creació de sis llocs de treball més, molt criticada per CiU, ICV i ERC, ja que consideren que incrementa la despesa de personal. «L'informe d'intervenció els adverteix que ja estan incomplint el pla de sanejament», va assegurar Faccia. La portaveu de CiU, Montse Carreras, va reivindicar una «racionalització» de la plantilla. «Cal que analitzem què ens podem permetre», va afirmar. El govern va defensar que la modificació es fa per cobrir la tasca que fins ara s'ha desenvolupat a través de plans d'ocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona