Serveis

Aldaia posa en marxa el primer lector de xips de bicicletes de l'Horta

Aquesta mesura aprofitarà a la policia local per poder detectar els robatoris i la deixadesa ciutadana

L'alcaldessa d'Aldaia i el president de l'Institut Tecnològic Metalmecànic de València, han anunciat la signatura d'un acord de col·laboració a fi d'activar un mecanisme de seguretat pioner a l'Estat, mitjançant el qual es permet identificar les bicicletes i classificar-les amb els seus propietaris.

L'esmentat acord, que es portarà a terme demà divendres 15 de juliol, situara aquesta localitat del vessant Sud de la comarca de l'Horta, en pionera en tot el País Valencià en la instal·lació d'aquest innovador sistema d'identificació que funciona per radiofreqüència i que restarà connectat a la base de dades de la Policia Local.

El xip que s'haurà d'instal·lar té una finalitat dissuasòria i podrà facilitar la recuperació de la bicicleta en cas de robatori o de deixadesa.

Tornem a la xapa de la bici

Pere Rossell

Quan jo era menut, totes les bicicletes del poble portaven una xapa que s'havia de pagar a les oficines de l'Ajuntament. D'aquesta manera, com que era el vehicle més universalitzat aleshores, la municipalitat replegava uns cèntims que li venien molt bé per poder fer coses (poques en aquella època) per al poble.

Amb l'arribada dels nous administradors, s'observa que tornen velles costums amb una cara nova. En aquesta ocasió, la xapa estarà representada per un xip, però l'objectiu ve a ser el mateix: fer caixa (poca o molta, però caixa).

El que passa és que, en aquesta ocasió, per poder llegir i controlar i posar en marxa el sistema, haurem d'aguantar un increment en l'espectre d'ones radioelèctriques en la nostra ciutat. Sols ens faltava això per acabar d'adobar la gran quantitat d'ones que circulen pel nostre territori. Espere que el sistema, ajude a obrir l'espai de circulació de les bicicletes públiques del poble, perquè des de l'11 de juny, s'observa que Aldaia i Xirivella, volen anar pel seu compte. Mala marxa. Comencem a esmicolar projectes que fins fa poc ens unien.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.