Serveis

tarragonès

Roda de Berà es queda sense servei de brossa en ple agost

L'Ajuntament ha hagut de contractar serveis de suport perquè la concessionària va estar tres dies sense treballar

En marxa els tràmits per poder rescindir el contracte a l'empresa

L'Ajuntament de Roda de Berà ha hagut de fer aquest mes d'agost un sobreesforç després que l'empresa que s'encarrega de la recollida de la brossa i de la neteja viària al municipi, Cosbapsa, deixés de treballar per problemes amb la maquinària i el subministrament de combustible. La companyia, que fa mesos que va fer suspensió de pagaments i que deu diverses mensualitats als seus treballadors, no va efectuar la recollida de la brossa entre el 4 i el 7 d'agost (amb la conseqüent acumulació de brossa i brutícia), i això va obligar el consistori a contractar d'urgència un servei de substitució puntual a través del Consell Comarcal del Tarragonès fins dijous passat, quan Cosbapsa va poder tornar a oferir el servei. A banda, la brigada municipal encara avui també està assumint tasques que hauria d'executar la concessionària, com ara la recollida de poda i d'andròmines, i els tractaments herbicides.

En vista d'aquesta situació, el regidor de Serveis, Pere Virgili, va explicar ahir que els serveis jurídics estan treballant en la rescissió del contracte amb Cosbapsa per tal de poder contractar una nova companyia. El procés, però, ha resultat alentit per la venda de la concessionària a un nou propietari. L'Ajuntament també va intentar aquest mes intervenir el servei, però la falta de la documentació que havia d'aportar la companyia va obligar a aturar el procés, tot i estar aprovat pel ple i l'empresa.

El govern local està fent recompte de les despeses en nous contractes, en hores extres i en quilometratge que els està suposant aquest reforç del servei per tal de després imputar-lo als pagaments que cobra Cosbapsa.

Queixes de les associacions de veïns

La Federació d'Associacions de Veïns (FAV) de Roda de Berà va fer públiques ahir les seves queixes per la brossa i la brutícia que s'ha acumulat aquest mes, sobretot a urbanitzacions, on consideren que reben un servei inferior. El regidor de Serveis, però, va defensar que la freqüència de recollida i neteja esta sent “idèntica” a tots els barris. Virgili va demanar que, per tal d'evitar més feina extra a la brigada, les restes de poda i les andròmines es portin a la deixalleria, que ara obre un dia més.

agències / a.p.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.