L'Ajuntament de Cubelles construirà un tanatori i ampliarà el cementiri actual el 2010

El projecte està valorat en mig milió d'euros, i rebrà una subvenció del PUOSC

Evitar que les famílies de Cubelles hagin de desplaçar-se fins a Vilanova per vetllar els seus difunts és l'objectiu del futur tanatori municipal. Actualment, Cubelles disposa tan sols d'una petita sala de vetlla que no ofereix les millors condicions per donar aquest tipus de servei, segons reconeix el mateix govern. L'avantprojecte encarregat per l'Ajuntament preveu la construcció de l'equipament a la zona on hi ha el magatzem del cementiri. El tanatori disposarà d'una sala de cerimònies i dues sales de vetlla. En total, l'edifici de nova construcció ocuparà uns 300 metres quadrats. L'equipament, que no tindrà crematori, es construirà en un termini de 15 mesos a partir de la seva aprovació.

Ampliació del cementiri

L'avantprojecte també preveu l'ampliació del cementiri amb 120 nínxols, que se sumen als 44 que actualment ja s'estan construint. El tanatori i l'ampliació costaran uns 500.000 euros, dels quals 100.000 estan assegurats a través d'una subvenció del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC).

El govern de Cubelles va aprofitar la visita del secretari general de Governació de la Generalitat al municipi per ensenyar-li l'avantprojecte del tanatori, i demanar-li un increment de la subvenció del PUOSC. El 15 de juny s'obrirà un període d'al·legacions, que permetrà que el municipi demani aquest increment econòmic per al projecte, i que n'obtingui una resposta el mes de setembre. L'Ajuntament de Cubelles també pensa demanar un avançament de la subvenció perquè arribi el 2010, en lloc del 2012. Ahir, Jaume Oliveras va qualificar la proposta de tanatori com a «un projecte de molta qualitat», que és «absolutament viable i necessari per al municipi».

El regidor de Salut de Cubelles, Joan Rodríguez Serra (ERC), explica que les obres de construcció del nou tanatori començaran l'any vinent. El regidor recorda que l'equipament «és un compromís del pla de mandat», i es refereix al servei ciutadà que el tanatori oferirà un cop comenci a funcionar. «La gent ens el demana», sosté Rodríguez Serra.

El regidor de l'Ajuntament de Cubelles també destaca la necessitat de l'ampliació del cementiri amb nous nínxols, perquè actualment té «molt poca capacitat», atès que actualment els nínxols que no són de propietat només són una cinquantena per a una població que ja té 14.000 habitants censats.

L'alcaldessa de Cubelles, Maria Lluïsa Romero (PSC), va destacar que el projecte «pretén dignificar tant els espais del cementiri com els serveis que s'hi ofereixen». «Estem convençuts que han estat molt receptius», va dir Romero, en referència a la visita dels representants de la Generalitat, ahir.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona