Serveis

serveis

Ripoll estudia recollir-se i gestionar-se les deixalles

L'Ajuntament creu que es pot rebaixar el cost de la taxa

El Consell del Ripollès, que presta el servei, diu que no afectarà la factura dels altres pobles

Ripoll i Campdevànol, governats per CiU, es podrien desmarcar del sistema mancomunat de recollida i tractament de deixalles que gestiona el Consell del Ripollès, també està governat per CiU, i això ha posat en estat d'alerta a la resta de municipis ripollesos, sobretot els més petits, i a molts veïns. Cal tenir en compte que la nova concessió del servei es comença a estudiar i a negociar ara, i s'ha d'adjudicar a l'octubre de 2012. I és que a Ripoll i Campdevànol estan estudiant si el fet de donar aquest servei pel seu compte seria més econòmic que no pas la recollida generalitzada. És més, en el cas de Ripoll, l'equip de govern està convençut que la reducció de costos és possible, fins i tot anant junts, i ho està fins al punt de què no aplicarà l'increment del 4,5% que preveu l'estudi de costos del consell per al 2012. Se la juga, perquè, si li fallen les previsions, pot deixar d'ingressar 60.000 euros. D'aquí que l'oposició hagi manifestat els seus dubtes i, en el cas del PSC, fins i tot la legalitzat de la mesura.

LA XIFRA

60.000
són els euros que
deixarà d'ingressar l'Ajuntament per la decisió de mantenir el mateix preu de les deixalles

Tothom pagarà pel que genera

El president del Consell del Ripollès, Miquel Rovira (CiU), ha atribuït a la manca d'informació el fet que Ripoll i Campdevànol –al consell d'alcaldes es van abstenir en la votació de l'estudi de costos– es plantegin oferir el servei de manera autònoma del servei comarcal. Rovira, no obstant això, diu que estudiaran el tema conjuntament i ha remarcat que en cap cas la sortida d'aquests dos municipis del sistema general afectarà la resta de municipi, ja que cada poble paga segons el volum de residus recollits, transports i tractats. Rovira hi ha afegit, però, que l'ens que presideix estudia la singularització del servei per a cada poble amb l'objectiu l'abaratir la taxa de deixalles. El tema s'ha debatut en l'últim ple del consell a proposta del PSC, que hi ha traslladat la preocupació.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona