Serveis

baix penedès

Cunit deixarà de tenir transport urbà i escolar el 15 de juliol

Un doble factor farà que Cunit quedi sense transport urbà i escolar. Per una banda, problemes de legalitat del contracte amb l'empresa Plana, encarregada d'oferir el servei, i, per l'altra, la greu situació econòmica de l'Ajuntament, que acumula un deute de 42 milions. Al maig, quan l'Estat va rebutjar el pla d'ajust presentat per Cunit per poder accedir al crèdit per pagar proveïdors, l'alcaldessa, Montserrat Carreras, ja va anunciar que alguns serveis municipals, com ara el transport urbà, quedarien a la corda fluixa.

Ara, l'eliminació del servei es fa d'acord amb una sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya, segons la qual el consistori haurà de requerir a l'empresa Plana el cessament del servei de transport. I, un cop resolt el cessament, l'Ajuntament no pot contractar de nou aquest servei, donat que no disposa de recursos econòmics suficients.

Segons un comunicat emès ahir pel consistori, el deute acumulat amb les empreses del servei de transport va arribar, a finals del 2011, a 917.706 euros, un deute que ja ha abonat el Ministeri d'Hisenda, i que l'Ajuntament haurà de pagar els pròxims anys. Tot i això, l'Ajuntament assegura que aquests serveis “han estat molt deficitaris, ja des dels seus inicis”. Una mostra n'és l'import facturat l'any 2011, per un valor de 452.044 euros, quan la recaptació només va ser de 34.429 euros.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.