Serveis

Possible vulneració de la Llei Postal a la demarcació de Castelló de la Plana

La CGT denuncia la destrucció d'ocupació en aquest sector i alerta sobre la discriminació dels lliuraments postals als nuclis de població rural d'aquestes comarques

La llei 43/2010 del servei postal universal i dels drets dels usuaris i del mercat postal estableix que Correus i Telègrafs siga l'operador designat pel l'Estat per tal de desenvolupar aquest servei.

L'operador que desenvolupa aquesta tasca està obligat a realitzar-la tots els dies laborables i al menys cinc dies per setmana, excepció feta per causes excepcionals com a conseqüència de condicions meteorològiques o geogràfiques extremes.

Les comarques de l'interior de la demarcació de Castelló veuran en breu com a la minvada de prestacions de serveis mèdics, escoles i transport, ara s'afig la pèrdua del servei postal.

Així, les comarques del Palància, el Millars, l'Alcalaten, Maestrat i els Ports, patiran reestructuracions postals que concentraran el servei a Viver, Onda, Alcora, Cabanes, Vilafranca, Traiguera i Morella.

Segons s'ha sabut, en breu, les circulars de Coreus es farà des d'aquest nuclis dissenyats a base de vehicles propis dels treballadors, amb el que això suposarà de baixada en la qualitat del servei.

D'aquest manera, els xicotets llogarets i municipis de les comarques esmentades, es veuran afectats en el repartiment de la correspondència, degut a que els carters no podran acudir a totes les poblacions cada dia perquè entre altres coses, Correus ha anunciat que no pagarà el quilometratge.

Així doncs, la CGT denuncia públicament la discriminació que patirà la ciutadania dels municipis de l'interior de la demarcació de Castelló en matèria d'incompliment de la Llei Postal i l'actual pressió laboral a la plantilla rural de Correus.

Exigeixen a més, que es pague tot el quilometratge real per al repartiment de la correspondència de tots els nuclis de població i que o es retalle en el servei postal rural, a fi d'evitar la discriminació amb la resta de la població.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona