Serveis

via pública

Els Mossos han multat 838 camioners a l'N-II en el primer mes de prohibició

Des del 19 d'abril, quan va entrar en vigor la restricció, la policia ha aturat més de dos mil camions

Un 63% dels denunciats són conductors estrangers

Els Mossos d'Esquadra han multat 838 camioners a l'N-II entre Maçanet de la Selva i la Jonquera durant el primer mes de restricció del pas de vehicles de gran tonatge per aquesta via. Segons ha informat el Servei Català de Trànsit, des del 19 d'abril, quan es va es va fer efectiva la prohibició, fins ahir, els Mossos han aturat a peu de la carretera un total de 2.092 vehicles i han imposat 838 denúncies, de les quals 530 han estat a vehicles estrangers. És a dir, un 63% dels camioners multats són de fora.

D'aquestes més de 800 multes, el Servei Català de Trànsit n'ha tramitat de moment un total de 341. En aquests casos, la sanció ja ha estat tramesa al conductor que va infringir la nova normativa. L'incompliment d'aquesta mesura està considerada una infracció molt greu i comporta una sanció de 500 euros.

Els vehicles que no poden circular per l'N-II des de fa un mes són els camions de quatre eixos de rodes o més.

Quant a l'accidentalitat, aquest primer mes d'aplicació de la prohibició s'han registrat, al tram afectat de l'N-II, nou accidents, amb dos ferits greus i deu de lleus. En aquests sinistres no hi ha hagut implicats vehicles pesants. Segons va dir divendres passat el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, que va fer balanç del primer mes de funcionament de la mesura, les xifres d'accidentalitat comencen a ser “més suportables i coherents'' amb el model que es defensa des del govern de la Generalitat.

En el primer mes, tant la plataforma veïnal de Bàscara Prou Camions a l'N-II com l'alcalde de la població altempordanesa, Lluís Lloret, han manifestat que estan molt contents per la reducció de trànsit a la cruïlla de l'N-II al poble, i el conseller Vila va dir que està “satisfet” de les dades, tot i que es va mostrar prudent perquè només ha passat un mes des de l'aplicació de la mesura. En canvi, els propietaris de negocis a peu de carretera i els transportistes asseguren que la restricció els afecta greument.

LA XIFRA

530
conductors
dels vehicles de gran tonatge multats durant el primer mes són estrangers.

95.000 camions menys a la via

El Departament de Territori i Sostenibilitat va donar dades divendres passat sobre la reducció del pas de camions per l'N-II. Segons les seves xifres, han deixat de circular 95.000 camions per la carretera, i cada dia prop de 4.000 camions o vehicles pesants de quatre eixos o més han agafat l'autopista AP-7 al tram entre Maçanet de la Selva i la frontera amb l'Estat francès en comptes de circular per l'N-II. En aquest mateix període, el trànsit de camions per l'AP-7 s'ha incrementat més d'un 60% en relació amb el mes anterior, segons dades facilitades per Abertis, propietària de la concessionària de l'autopista.

Els camioners tenen prohibit passar per l'N-II des del 19 d'abril, excepte si van a carregar o descarregar o si van a posar benzina, a dinar o a dormir, per exemple.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.