Serveis

Seguretat

La instal·lació de videovigilància, prioritat de la Jonquera el 2014

L'alcaldessa, Sònia Martínez, ho vol incloure en el pressupost de l'any vinent per tirar-ho endavant

Se'n vol rebaixar el cost, que inicialment era de 300.000 euros

L'alcaldessa de la Jonquera, Sònia Martínez, preveu incloure el programa de videovigilància de les carreteres del municipi i del nucli del Pertús en el pressupost del 2014. “La nostra prioritat és la seguretat i, per tant, haurem de deixar de fer altres inversions per tirar endavant aquesta aposta de futur”, ha explicat l'alcaldessa en unes declaracions a l'Agència Catalana de Notícies. Martínez ha explicat que el projecte s'ha endarrerit una mica perquè el primer pressupost que van demanar puja a més de 300.000 euros (60.000 per a la zona del Pertús i més de 240.000 euros per col·locar-ho a la Jonquera) i era inassumible per a l'Ajuntament. “Ara estem intentant trobar altres sistemes que ofereixin un servei similar i que siguin més barats perquè ho hem d'afrontar des del consistori i amb l'ajuda d'alguns empresaris”, explica l'alcaldessa. El cost de la instal·lació anirà a càrrec del municipi i, tot i que l'Ajuntament podrà disposar dels empresaris de la zona interessats en la idea, la Generalitat, per la seva banda, només ajudarà en temes de gestió i suport, però no podrà intervenir en el finançament.

Malgrat aquestes dificultats econòmiques, l'alcaldessa considera que es tracta d'un projecte necessari. “L'any vinent haurem d'escollir i s'hauran de reduir algunes inversions per poder tirar-ho endavant”, ha subratllat Martínez. Segons l'alcaldessa, aquest projecte és “una aposta de futur”. El desenvolupament de l'activitat comercial, reforçada des de l'obertura de l'outlet Gran Jonquera, reforça aquesta aposta. El programa es basa a col·locar càmeres de vídeo que permetin detectar les matrícules dels vehicles i que ofereixin aquesta informació als cossos policials.

El consistori preveu reunir-se a l'octubre amb el director dels serveis territorials d'Interior a Girona, Albert Ballesta, per tractar nous pressupostos i enfocar el projecte.

LA XIFRA

300.000
euros
és el pressupost que ha rebut l'Ajuntament per a la videovigilància. Es considera inassumible i es vol rebaixar.

LA FRASE

La prioritat és la seguretat i haurem de deixar altres inversions per tirar endavant aquesta
Sònia Martínez
alcaldessa de la jonquera

Un procés iniciat ja fa un any

La sensació d'inseguretat que es va viure a la Jonquera a final del 2012 –quan uns desconeguts van començar a perpetrar atacs contra el macroprostíbul Paradise– va posar damunt la taula la possibilitat d'instal·lar càmeres de vigilància per combatre principalment els problemes que genera la prostitució a la via pública. Tot i que l'Ajuntament de la Jonquera no ho va relacionar amb els atemptats del Paradise, va ser a final del 2012 que el consistori va informar el director territorial d'Interior a Girona, Albert Ballesta, de la seva intenció de posar videovigilància. Ballesta va fer arribar la voluntat del consistori a la direcció general d'administració de seguretat, un organisme que també depèn del Departament d'Interior de la Generalitat. Des d'aquell moment, s'ha estat treballant en el projecte per reforçar la seguretat al terme municipal no només basant-se en càmeres en diversos punts de l'espai públic, sinó que també s'havia estudiat com es pot augmentar la vigilància als pàrquings de camions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.