Serveis

serveis

El nou ascensor públic de Puigcerdà té vistes sobre la plana de la Cerdanya

És panoràmic i fa el trajecte entre el Raval de les Monges i la plaça de l'Ajuntament en menys temps

L'ha sufragat íntegrament el govern local

El desnivell important que hi ha entre el Raval de les Monges i la plaça de l'Ajuntament de Puigcerdà ja es pot fer amb un nou ascensor, tancat i, per tant, emparat de les inclemències del temps, i panoràmic. És a dir, que s'ha convertit en un dels miradors privilegiats de la plana de la Cerdanya i de les impressionants muntanyes que la limiten.

Aquest ascensor enllaça amb l'altre ascensor públic inclinat que surt del raval de les Monges i arriba fins a la plaça de l'Estació, on hi ha l'estació del tren de la línia internacional Barcelona-La Tor de Querol. L'ascensor anterior, substituït, es va instal·lar l'any 2003 i ha estat en servei fins ara.

El nou ascensor té una estètica més moderna, però tècnicament també és més avançat. Concretament, amplia la seva capacitat de càrrega i fa el recorregut més ràpidament que l'anterior. També és més eficient des del punt de vista energètic, ja que el consum és tres vegades inferior que no pas el del seu predecessor.

Per altra banda, el nou ascensor no està a l'aire lliure, com fins ara, sinó que una estructura de vidre el protegeix completament de les inclemències del temps que, a la Cerdanya i a l'hivern, són nocives per als mecanismes d'aquests aparells si estan a la intempèrie. Amb això, l'Ajuntament de Puigcerdà pretén que la vida útil de la instal·lació s'ampliï durant un període més llarg. L'anterior ascensor tenia moltes avaries a causa del temps.

 El cost total de l'actuació ha estat de 80.000 euros, que han estat finançats enterament per l'Ajuntament de Puigcerdà. L'execució de l'obra ha anat a càrrec de l'empresa Zardoya Otis. El nou ascensor ja funciona des de les cinc del matí fins a la mitjanit.

Més viatges

L'alcalde de Puigcerdà, Albert Piñeira, ha destacat que el nou ascensor panoràmic permetrà donar més bon servei, gastarà menys, comportarà una reducció substancial de les avaries i aturades, podrà fer més viatges per dia i reduirà les cues que hi feien els usuaris que provenien de l'ascensor inclinat. Piñeira hi ha afegit que cal tenir en compte que aquest ascensor és un servei públic molt important si es té en compte l'orografia del nucli urbà de Puigcerdà, que està urbanitzat en un turó.

Per tant, no és només un atractiu turístic de la vila sinó també un servei bàsic per a molts veïns, sobretot grans o amb dificultats de mobilitat, per salvar amb poc temps i sense esforç desnivells importants del terreny.

LES XIFRES

10
anys
són els que ha estat en servei l'elevador que ara ha estat substituït i que feia el mateix trajecte.
80.000
euros
és el que ha costat la instal·lació del nou ascensor de Puigcerdà, sufragats íntegrament per l'Ajuntament.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona