Serveis

Allunyen les antenes de telefonia mòbil d'Arbúcies

La torre de telecomunicacions estarà acabada al febrer fora del nucli de la vila, al turó del Pi

Tres companyies assumeixen la inversió de 120.000 euros

L'Ajuntament d'Arbúcies ha iniciat les obres per traslladar les antenes de telefonia mòbil lluny del nucli de la vila. La primera fase hauria d'estar a punt a l'agost perquè, posteriorment, les companyies Telefónica, Vodafone i Orange assumeixin la inversió de les antenes, uns 120.000 euros. Amb el nou emplaçament, Arbúcies millorarà la cobertura per als telèfons mòbils. Els treballs haurien d'estar acabats, com a màxim, el febrer del 2015.

La primera fase dels treballs consisteix a netejar i anivellar el terreny. Més endavant, es col·locaran les antenes, que ara són al cèntric carrer Domènec Refart (dues) i al carrer del Pont (una). A Arbúcies, la primera antena instal·lada data del 1999. La nova torre de comunicacions s'instal·larà al turó del Pi, una zona de sòl no urbanitzable. El turó és a 150 metres de la primera casa habitada, una distància que triplica l'exigida respecte als centres d'especial sensibilitat com ara escoles o centres geriàtrics. La proximitat amb les antenes va provocar queixes dels veïns anys enrere.

LA FRASE

Guanyarem en cobertura telefònica i allunyarem les antenes dels carrers més cèntrics
Jaume Salmerón
regidor d'urbanisme i tinent d'alcalde d'arbúcies (Entesa)

Lluny de cases i equipaments

Segons informa l'Ajuntament d'Arbúcies, el trasllat de les antenes respon a criteris tècnics i als paràmetres del Departament d'Urbanisme. Actualment, explica el tinent d'alcalde, Jaume Salmerón, “les antenes són als terrats de les cases i els ventiladors de refrigeració provoquen sorolls molestos”.

Actualment, amb l'antena del carrer Domènec Refart, hi ha 100 habitatges en un radi de 150 metres. I al carrer del Pont, on hi ha una antena, a 150 metres a la rodona, hi ha 200 habitatges. Això fa que, a més, aquesta antena sigui ara a només 25 metres de la biblioteca i a 45 del geriàtric.

Amb el canvi això ja no passarà i, segons diu Salmerón, la ubicació de la torre del Pi garanteix “altura, centralitat i llunyania dels nuclis habitats”. A partir del febrer, la cobertura a les urbanitzacions i al polígon Torres Pujals millorarà, sosté el regidor.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.