Serveis

Suport als avis en feines domèstiques, a Arbúcies

Voluntaris ajuden la gent gran en algun servei, en un nou pla de l'Ajuntament

L'Ajuntament d'Arbúcies ha començat un programa de suport a la gent gran de la vila. L'equip de govern (Entesa i PSC) atén les persones interessades que, per un motiu o altre, necessiten ajuda a l'hora de fer la neteja domèstica, la bugaderia o els encàrrecs habituals, com ara anar a comprar o al CAP.

El regidor d'atenció a les persones, Jaume Salmeron (Entesa), explica que, a banda dels programes del Consorci de Benestar Social de la Selva, hi ha altres persones grans que viuen soles o són vídues “que necessiten acompanyament”. Hi ha altres coses en què els familiars només vetllen per l'avi algunes hores al dia o només els caps de setmana. Per fer aquest nou servei, que ja ajuda cinc avis del poble, l'Ajuntament ha signat un conveni de col·laboració amb una cooperativa de Blanes.

S'ha de tenir en compte que, segons una enquesta feta l'any 2012 a més de 600 avis d'Arbúcies, i en què va col·laborar l'associació de jubilats, a la vila hi ha un miler de veïns que tenen més de 65 anys, és a dir, un 18% de la població total del municipi.

Formació en geriatria

L'Ajuntament atén els potencials usuaris i, en funció del servei sol·licitat, les famílies paguen una quota. “El programa també ajuda a crear llocs de treball a Arbúcies. Hi ha gent que s'està formant en geriatria”, explica Salmeron. El servei s'afegeix al de revisions oftalmològiques gratuïtes a l'ajuntament (un cop al mes), que és possible gràcies a la col·laboració de dos òptics.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia