Serveis

Més d'un milió a Arbúcies per al carrer Camprodon

Les obres, de nou mesos, començaran a l'octubre i faran canviar l'arbrat de lloc

El carrer Camprodon d'Arbúcies canviarà de fesomia a partir de mitjan 2015 amb una urbanització completa que inclou el carrer del Pont. El cost del projecte és d'1,3 milions d'euros. Les obres duraran nou mesos i començaran a l'octubre. S'ampliaran les voreres i es canviarà l'arbrat de lloc –es desplaçaran de la vorera cap al centre de la via.

Abans del procés de licitació, el pressupost inicial és d'1.274.000 euros. El govern hi aporta 684.000 euros mitjançant el pla de barris i 410.000 euros més amb el Pla Únic d'Obres i Serveis (PUOSC). L'aportació del consistori d'Arbúcies és de 180.000 euros, segons explica l'alcalde, Pere Garriga (Entesa). “Tot i estar subvencionat, no es poden llançar diners, hem adaptat el projecte al finançament de l'Ajuntament i a la realitat dels veïns.”

Pàrquing als dos costats

Els canvis respecte als plans de l'anterior equip de govern s'han fet tenint en compte l'opinió “dels veïns, comerciants i restauradors del carrer”, diu Garriga. Una de les novetats és que, de manera alternativa (cada quatre mesos), els cotxes aparcaran a banda i a banda del carrer. Els vehicles no s'estacionaran en bateria, sinó que ho faran en paral·lel.

L'Ajuntament preveu que, quan comencin les obres, el carrer serà transitable –“tret d'accions puntuals”, diu el batlle–, tot i que hi haurà la meitat de places per aparcar.

Garriga veu “faraònic” l'antic projecte

Després de les reunions amb veïns, Garriga assenyala que “la gent està d'acord amb el projecte”. L'anterior equip de govern, encapçalat per Roger Zamorano (ERC), havia previst una reforma del carrer Camprodon valorada en 2,5 milions. “Era una obra faraònica.” El nou projecte reprèn la filosofia de fer partícips els veïns afectats en la decisió de com serà el carrer, tot i que no hauran de pagar. “No hi haurà contribucions especials dels veïns [afectats].”.El projecte ha estat aprovat amb vuit vots a favor (l'equip de govern), dos en contra (un de CiU i l'altre de la CUPA) i una abstenció (ERC). No hi eren dos edils convergents.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.