Serveis

Els bombers de Badalona reclamen més efectius

Asseguren que el treball en xarxa pot deixar la ciutat desatesa a l'estiu

El parc de bombers de Badalona té aquest estiu vuit bombers per torn que s'ocupen de fer front a les emergències de les poblacions de Badalona, Sant Adrià de Besòs, Montgat, Tiana, el Masnou i Alella. El nombre d'efectius del parc de bombers de Badalona no s'ha reduït en els últims anys i s'han anat cobrint les baixes, tal com confirma Antonio del Rio, representant sindical de la UGT. Tot i això, el fet d'haver de treballar en xarxa pot provocar que en cas que hi hagi més d'una emergència al mateix temps no es pugui respondre amb prou celeritat a les necessitats. “Si es produís un foc forestal important en algun punt allunyat, l'àrea metropolitana de Barcelona quedaria descoberta”, explica Del Rio, que hi afegeix que els desconcerta que “des d'instàncies superiors fa un any es digués que el cos de bombers estava sobredimensionat i ara se'ns reconegui que no hi ha prou personal però ens diguin que les baixes no es poden cobrir per culpa de Madrid”. A més, assegura que el treball en xarxa posa en evidència la manca d'efectius al conjunt del cos. Segons Del Rio, aquest any la plantilla en conjunt s'ha vist reduïda en 200 persones per jubilacions, canvi d'activitat i excedències. La UGT considera “insòlit” que es permeti agafar excedències amb reserva de plaça tenint en compte les mancances de la plantilla i atribueix tota la situació al “procés de desmantellament dels serveis públics”.

Suport de l'Ajuntament

L'Ajuntament de Badalona s'ha fet ressò de la demanda dels bombers de la ciutat i durant l'últim ple municipal es va aprovar una moció de suport als professionals. El text reclama l'ampliació de la plantilla perquè hi hagi una presència mínima de dotze bombers al servei de guàrdia. Es tracta de la xifra que reclamen els professionals i que també està reconeguda pels experts com a “òptima”.

El text va tirar endavant amb els vots favorables del PP, al govern, i el PSC i ICV-EUiA, a l'oposició, mentre que el grup municipal de CiU, també a l'oposició, hi va votar en contra. El convergent Ferran Falcó va denunciar que la moció només responia a “qüestions sindicals” i va remarcar que la plantilla no havia variat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona