Infraestructures i serveis

L'1 de gener, peatge tancat al Maresme

La Generalitat manté que els trams gratuïts de la C-32 “no es tocaran” i que els conductors pagaran menys

El primer dia del 2015 es posarà en marxa a l'autopista C-32, al tram entre Mataró i Palafolls, el peatge tancat, que significa que els conductors pagaran pels quilòmetres reals del seu recorregut. La mesura ja es va anunciar fa un any, en el marc del pla d'homogeneïtzació tarifària impulsat pel Departament de Territori i Sostenibilitat i que va començar amb la rebaixa d'un 10% en el peatge troncal de Vilassar de Dalt per als vehicles que es desplaçaven entre Mataró i Montgat. El secretari d'Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, va confirmar fa uns quants dies a Calella a aquest diari que “el peatge tancat permetrà als conductors obtenir descomptes de fins al 80% sobre les tarifes que paga fins ara”.

Aquests descomptes es podran aplicar sempre que el vehicle disposi d'un sistema de pagament automàtic que permeti saber des d'on s'accedeix a la via ràpida i que controlaran uns arcs metàl·lics que es van començar a instal·lar als accessos a la via ràpida.

Ricard Font també va ser taxatiu pel que fa a mantenir la gratuïtat del tram d'autopista entre Arenys de Mar i Pineda de Mar. “La gratuïtat existent en alguns recorreguts de l'autopista continuarà igual, no hi haurà cap canvi en aquest sentit”, va repetir. Font va voler aclarir així la confusió creada al territori arran de les declaracions fetes pel president del Consell Comarcal del Maresme, Miquel Àngel Martínez, a Ràdio Arenys, en què plantejava que els conductors del nord del Maresme acabarien pagant el tram gratuït quan s'apliqués el peatge tancat. Unes declaracions que posteriorment va desmentir.

LA FRASE

El peatge tancat no afectarà la gratuïtat existent en els recorreguts del nord de l'autopista C-32
Ricard Font
secretari d'Infraestructures i Mobilitat


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia