Serveis

Morella es posiciona frontalment en contra del projecte de transport de la Generalitat

La proposta pretén eliminar el 45% del servei d'autobús en la localitat i comarca després de 20 anys reclamant millores en el servei

El Ple de Morella va aprovar ahir a la nit, per unanimitat, les al·legacions contra els projectes de serveis públics de transports de viatgers, en els quals de Conselleria d'Infraestructures planteja importants retallades.

L'administració autonòmica, va publicar el passat 3 de febrer al DOCV aquestes novetats i únicament ha donat trenta dies per al·legar.

En el cas de Morella, es proposa l'eliminació de l'autobús que es desplaça a Castelló i, que serveix per anar també a Vinaròs, a les 7 del matí, de manera que s'aplicaria una reducció del 45% del servei de transport públic en la localitat.

L'Ajuntament de Morella denuncia aquest “atac frontal contra l'interès públic” i traslladarà el detallat informe a tots els municipis afectats i a la Diputació de Castelló, per fer front comú i que se sumen a les importants al·legacions presentades per la localitat, però que afecten a tots, contra aquesta decisió de la Conselleria d'Infraestructures.

Des de l'Ajuntament de Morella s'ha exigit en nombroses ocasions que es potencie el servei de transport públic, ja que únicament hi ha dos autobusos que pugen o baixen a Castelló de dilluns a divendres, que realitzen viatges i transbords llargs, i un els dissabtes, mentre que diumenge no hi ha servei.

Això comporta que els visitants no poden arribar i anar-se'n de Morella en transport públic durant el cap de setmana o que els veïns i veïnes que estudien o treballen a Castelló o Vinaròs tampoc.

Finalment, cal assenyalar que la Conselleria d'Infraestructures tampoc ha notificat al Govern d'Aragó aquesta decisió, tot i que hi ha municipis de Terol que també es veuen afectats per aquesta retallada.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona