Serveis

El robatori de cable deixa carrers de Lleida sense llum

Més de la meitat dels fanals de l'enllumenat públic estan inutilitzats en les àrees d'expansió de Copa d'Or i Aubarés

La Paeria té previst reparar-los progressivament per evitar més vandalisme

Fanals sense cables, amb les portelles arrencades i alguns sense bombetes ni carcassa superior. És el trist paisatge dels nous carrers urbanitzats fa uns anys a Copa d'Or i Aubarés, és a dir, a la zona d'expansió situada entre Cappont i la Bordeta.

Més de la meitat dels fanals d'aquestes dues zones estan inutilitzats i hi ha carrers totalment a les fosques. D'altres tenen enllumenat en almenys una vorera.

El fet que la majoria d'aquesta zona no estigui edificada i, per tant, no hi hagi veïns ni negocis ha afavorit el vandalisme i el fet que en pocs anys s'hagin destrossat la majoria dels fanals i del cablejat elèctric.

Destaquen alguns espais molt transitats i usats per famílies i infants que no tenen ni un fanal en funcionament, com és el parc situat entre l'avinguda Miquel Batllori i el carrer Aubarés, així com els vials de vianants situats entre aquest darrer carrer i el del President Josep Irla. En aquest darrer espai, la urbanització també està deixada i deteriorada, però els fanals han estat violentats diverses vegades.

De fet, la majoria havien estat reparats d'alguna manera i les portelles substituïdes per cinta americana o aïllant que, una altra vegada, han estat destrossades per extreure el cable interior del fanal.

Veïns de la zona expliquen que “a l'estiu, amb llum natural fins tard, no és tan greu que no hi hagi enllumenat”,però que “a la tardor i a l'hivern” ja no es pot anar al parc “perquè és ben fosc”, diu una mare amb dos fills al parc Joan Oró. Un altre veí que passeja pel carrer Aubarés lamenta “el mal estat de conservació de la urbanització”. “Des que es va acabar l'obra que no s'ha fet res de res”, hi afegeix.

Precisament ahir dues brigades de Lleida Llum, la concessionària de l'enllumenat públic, reparaven fanals de l'avinguda de la Canadiense, just a la vora d'un supermercat.

Portaveus de l'Ajuntament de Lleida manifesten que coneixen des de fa mesos aquesta incidència, que atribueixen al robatori del cablejat elèctric. Les mateixes fonts van indicar que progressivament s'anirà reparant l'enllumenat, però sense calendari ni pressupost. La Paeria assenyala que són feines costoses econòmicament i en hores de feina, perquè inclouen obra civil per tal de reparar també arquetes amb formigó i per refer les connexions que han estat destrossades pels que van forçar els fanals per robar el cablejat. L'objectiu, però, és intentar fer una reparació que eviti més actes vandàlics soldant les portelles.

Detenen dos lladres de cable telefònic a Castelldans

Els Mossos d'Esquadra van detenir els dies 14 i 17 d'agost dos homes de 43 i 33 anys, ambdós veïns de Lleida i de nacionalitat espanyola, com a suposats autors d'un delicte de furt. El dia 14, la policia va rebre l'avís d'un possible furt del cablejat de la xarxa telefònica de Castelldans (Garrigues) i quan s'hi va desplaçar van detectar el tall de línia en direcció a el Cogul en uns 300 metres en diferents trams. Els Mossos van detenir poc després a la zona un individu amagat entre matolls. Portava guants i unes tisores de podar que hauria utilitzat per tallar els cables.

Una segona patrulla que efectuava una recerca per una pista forestal propera va descobrir un turisme amagat darrere d'una cabana. El vehicle tenia les portes obertes, però no hi havia ningú. Els agents van escorcollar-lo i van localitzar sis telèfons mòbils, un dels quals era del detingut, documentació personal a nom de diverses persones, guants i altres tisores com les que acabaven de comissar.

Els Mossos es van fer càrrec del vehicle i van iniciar una investigació per localitzar-ne el propietari, que va ser trobat aquest dilluns al matí i va ser detingut com a presumpte implicat en el furt.

Tot i ser un furt, els Mossos destaquen la gravetat dels fets, ja que perjudiquen centenars de persones, al es quals es deixa incomunicades.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona