Serveis

Queixes a la Jonquera pels col·lapses de trànsit continus

L'alcaldessa diu que rep queixes de veïns que no poden entrar ni sortir del poble i que cal una solució

Dissabte es van repetir les cues quilomètriques a l'AP-7 i a l'N-II, que travessa el municipi

Els col·lapses de trànsit a la Jonquera s'estan repetint aquest estiu de manera continuada i dissabte hi tornava a haver fins a dotze quilòmetres de cua a l'autopista AP-7 en sentit nord, i a l'N-II, que travessa el municipi, superaven els quatre quilòmetres de retencions. La situació ha provocat queixes al municipi, tant de veïns com de comerciants. L'alcaldessa, Sònia Martínez, avança que el mes d'octubre es farà una reunió per mirar de trobar una solució.

És un problema que es viu cada estiu, pel gran volum de vehicles que travessen la frontera, però el mal temps complica la situació. Per això, el juliol passat i aquest agost, que han estat plujosos, les cues a la Jonquera han estat més importants. L'autopista AP-7 se satura i això provoca que dos els accessos a aquesta via des del municipi (sortides 1 i 2) quedin també col·lapsats i es facin cues a la carretera que passa pel municipi.

Això preocupa els veïns, segons explica l'alcaldessa, que ha rebut queixes de jonquerencs que lamenten que en aquests dies de col·lapse no poden ni entrar ni sortir del municipi. O per exemple, de veïns que treballen al Pertús i viuen a la Jonquera i que han de patir retencions interminables per anar i tornar de la feina. Les queixes veïnals s'afegeixen a les dels comerciants, que fa unes setmanes ja van mostrar el seu descontentament amb la situació.

Sònia Martínez diu que cal trobar una solució i veure on es provoquen aquestes cues de cotxes, però adverteix que no serà fàcil perquè les solucions possibles poden beneficiar un sector del municipi però perjudicar-ne un altre.

“Hem de saber d'on ve el problema de la congestió a l'AP-7: si es genera aquí o es genera al Voló, i hem de trobar una solució.” Per això, l'alcaldessa avança que passada la temporada turística es reunirà amb els comerciants per afrontar la qüestió. I després, el mes d'octubre, es farà una reunió en què hi haurà l'Ajuntament, la concessionària de l'autopista Abertis, els Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit per mirar de trobar una solució amb vista a l'estiu que ve. De tota manera, Martínez ja adverteix que la reivindicació dels comerciants que s'obrin barreres per evitar les retencions a l'N-II podria no ser una solució, ja que, segons defensa l'autopista, va saturada perquè “no hi caben més cotxes”. Les parts es reuneixen periòdicament per tractar la qüestió dels col·lapses.

LA XIFRA

12
quilòmetres de cua
es van arribar a acumular dissabte a l'AP-7 en direcció nord, cosa que va afectar també l'N-II.

LES FRASES

Ens reunirem amb els comerciants i després amb el Servei Català de Trànsit, els Mossos i Abertis
Sònia Martínez
alcaldessa de la jonquera
Ens hi trobem cada any. S'accentua en estius de mal temps com el juliol passat o ara. Hem de trobar una solució


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia