Serveis

Vimbodí acaba una llarga reforma de la casa de la vila

L'edifici ha estat objecte de treballs de millora durant set anys

L'obra ha suposat una inversió de 700.000 euros

La casa de la vila de Vimbodí i Poblet ha obert les portes després de set anys d'obres per adequar les instal·lacions. Un cop acabades les obres, l'Ajuntament disposa de més de 350 metres quadrats de superfície útil, repartida en tres plantes. A part de la construcció del pis superior, l'edifici ha guanyat en fondària gràcies a l'adquisició i posterior enderroc de dues cases annexes a la part de darrere de l'antic ajuntament.

L'interior del vell immoble també es va enderrocar totalment, però es van preservar la façana històrica, que està catalogada com a bé cultural d'interès local, i altres elements, com ara la llinda de la porta principal, on es pot observar l'escut de la vila i la data de 1732, any que correspondria a una de les ampliacions o reformes.

Actualment, la planta baixa de la nova casa de la vila disposa d'una sala polivalent, un magatzem, l'arxiu municipal i una oficina d'atenció al públic. A la primera planta, a la qual es podrà accedir amb un ascensor que entrarà en funcionament d'aquí a poc temps, hi ha altres dependències administratives, la secretaria, espais per a les regidories i l'alcaldia. Pel que fa a la tercera planta, es destinarà a necessitats futures. La remodelació de l'edifici ha inclòs l'adequació i millora de l'espai exterior, tant a sota de la gran porxada com a bona part de la plaça Major, on s'ha millorat el paviment, s'han construït noves escales i s'ha habilitat una rampa amb baranes d'acord amb els requeriments d'accessibilitat vigents.

El conjunt de les obres de la casa de la vila, executades per fases al llarg de diferents exercicis, ha costat més de 700.000 euros, finançats per la Diputació, la Generalitat i el mateix Ajuntament.

L'edifici de la casa de la vila és probablement d'origen medieval, reformat el 1685 i el 1732 i tornat a remodelar al segle XX. El primer document sobre l'immoble data del 1619 i parla del lloc on es reunia el Consell General de la vila. El 27 d'agost del 1818 l'exèrcit francès va saquejar l'Ajuntament, a més d'altres cases de la població. A l'immoble hi havia, fins als anys trenta del segle passat, al cantó esquerre, les dependències municipals, i al cantó dret, la peixateria.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona