Serveis

Vimbodí i Poblet inaugura el remodelat ajuntament

Els treballs han pujat a més de 700.000 euros i s'han fet en el decurs de diversos exercicis econòmics

S'ha mantingut la façana catalogada de BCIL

Molts veïns de Vimbodí i Poblet van assistir, ahir, a la inauguració oficial de nova casa de la vila, que ha estat totalment renovada a l'interior i ampliada amb una planta més. L'acte va tenir la presència del president de la Diputació, Josep Poblet, juntament amb l'alcalde, Joan Güell, l'abat del monestir de Poblet, Octavi Vilà, i l'anterior alcalde de la vila, Lluís Grau, que va iniciar la remodelació de l'edifici. També hi van ser el grup de grallers i geganters La Palanca.

Un cop enllestides les obres, l'ajuntament disposa de més de 350 metres quadrats de superfície útil, repartida en tres plantes. A part de la construcció del pis superior, l'edifici ha guanyat en fondària gràcies a l'adquisició i posterior enderroc de dues cases annexes a la part de darrere de l'antic ajuntament. L'interior del vell immoble consistorial es va enderrocar per complet, atès el seu mal estat i el fet que no garantia la seguretat dels usuaris. Se'n va preservar la façana històrica, que està catalogada com a bé cultural d'interès local (BCIL), i altres elements d'interès històric, com ara la llinda de la porta principal, en què es pot observar l'escut de la vila i la data de 1732, any que correspondria a una de les ampliacions o reformes.

Actualment, la planta baixa de la nova casa de la vila disposa d'una sala polivalent, un magatzem, l'arxiu i una oficina d'atenció al públic. A la primera planta, hi ha dependències administratives, la secretaria, espais per a les regidories i l'alcaldia. La tercera planta es destinarà a necessitats futures. La remodelació de l'edifici ha inclòs l'adequació de la porxada exterior i bona part de la plaça Major, on s'ha millorat el paviment, s'han construït noves escales i s'ha habilitat una rampa d'accés.

El conjunt de les obres en diferents exercicis ha pujat més de 700.000 euros, finançats per la Diputació, la Generalitat i el mateix Ajuntament.

L'edifici és probablement medieval, reformat el 1685 i el 1732 i tornat a remodelar en el segle XX. El primer document sobre l'immoble data del 1619 i parla del lloc on es reunia el consell general de la vila. El 27 d'agost del 1818, l'exèrcit francès va saquejar-lo junt amb altres cases. L'immoble acollia, fins als anys trenta del segle XX, les dependències municipals i la peixateria. Més tard, sota els porxos es va situar la farmàcia.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona