Serveis

Debatran en una jornada el pes de la Burés d'Anglès

Arran d'un treball de final de grau, el consistori organitzarà un dia d'activitats

L'Ajuntament d'Anglès organitzarà aquest any la primera jornada Viu la Burés per debatre sobre l'antiga fàbrica tèxtil del poble i l'ús que les entitats i l'Ajuntament encara li poden donar. “La jornada pretén revifar la memòria col·lectiva del poble”, assenyala l'alcaldessa d'Anglès, Àstrid Desset (CDC).

La jornada, que podria esdevenir un acte anual, arrenca de la iniciativa d'un treball de final de grau. Meritxell Riera, graduada de comunicació cultural a la UdG, va presentar el juny passat, i com a proposta pràctica del seu treball, la possibilitat d'organitzar una jornada sobre la Burés. Durant la jornada hi haurà exposicions de fotos antigues, mostra d'objectes recuperats i demostració d'antics telers cedits, entre d'altres, pel Museu de la Ciència i la Tècnica de Terrassa.

En una de les naus de la Burés, situada a tocar de la C-63, hi ha una sala polivalent, la llar de jubilats i la màquina de vapor de la Burés. Hi ha dues naus més que estan en mal estat, admet Desset. “Les dues naus tenen un potencial enorme, però ara no tenim recursos per tirar endavant la reforma. Però no ens resignem.”

Per a la jornada, els organitzadors preparen un debat sobre turisme patrimonial i industrial amb periodistes, historiadors i testimonis que van conèixer la Burés. “El fil conductor serà el passat, el present i el futur de la Burés”, assenyala Riera.

Progrés “lent”

L'equip de govern (CDC-Anglès 2015) pretén obrir un museu amb la màquina de vapor de la Burés com a punt d'atracció, “però les coses avancen lentament”, admet Desset. La jornada inclourà l'exhibició d'eines que ara estan emmagatzemades en un espai contigu a la sala del vapor. “Hi ha haurà eines de l'antiga fàbrica i de la màquina per fer agulles de penjar la roba. És un espai que l'Ajuntament endreça gràcies a l'ajut dels voluntaris”. La Burés va cessar l'activitat el 2008.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia