Serveis

El nou refugi d'animals de Vilassar de Dalt, a punt

Les noves instal·lacions, amb capacitat per a una trentena de gossos i gats, es van inaugurar aquest cap de setmana

Tenen uns 1.500 m² de superfície i han costat prop de 50.000 euros

Vilassar de Dalt ja té inaugurades des de dissabte les instal·lacions del nou refugi d'animals del municipi. Tot i això, l'Ajuntament ha assenyalat que el trasllat dels animals no es farà efectiu fins la setmana que ve.

L'acte de dissabte suposa la culminació d'un procés que va començar el 2014 i que s'ha executat en tres fases. Aquest nou equipament aconsegueix acomplir dues millores significatives. D'una banda, s'apropa el servei a la població, fet que millorarà la gestió dels animals abandonats o perduts, i facilitarà les possibles adopcions; de l'altra, l'equipament inclourà també una zona per a gats abandonats o de carrer.

La Llar dels Peluts és el nou espai per als animals abandonats de Vilassar, que, gestionat per l'Associació Defensora d'Animals Abandonats (Adea) de Vilassar de Dalt, podrà acollir fins a 30 animals –entre gossos i gats– i ocupa un espai total de 1.500 m². L'equipament disposa també de magatzem, oficina i infermeria. Fins ara, el refugi d'animals estava situat en uns terrenys de lloguer a la zona de cal Senyor, molt distants del nucli urbà i en una zona de difícil accés. Les instal·lacions havien quedat obsoletes i requerien importants i reiterades reparacions que les feien poc operatives i generaven una despesa constant al consistori. Va ser per aquest motiu –i tenint en compte que és un servei municipal obligatori de prestar– que l'Ajuntament va apostar, ja fa dos anys, per la creació d'un nou refugi en terrenys propietat municipal al polígon de Vallmorena. Els treballs per a la construcció de les noves instal·lacions han costat uns 50.000 euros i una part estan finançats per l'Ajuntament. Per ajudar a sufragar els costos, però, Adea va impulsar una iniciativa solidària (Teaming) en què es demanava la donació d'un euro al mes per fer realitat el refugi.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia