Serveis

Reparen les fonts públiques d'Anglès en mal estat “amb sentit comú”

L'equip de govern reobrirà la del safareig, i tanca les de la carretera d'Osor i de la plaça Santa Magdalena

Critica que dues s'havien desconnectat el 2015

L'Ajuntament d'Anglès repara des de fa setmanes les fonts públiques del municipi en mal estat. L'equip de govern (CDC i Anglès 2015) n'ha tancat quatre, dues de les quals, la de la plaça Santa Magdalena i la de la carretera d'Osor, no seran reobertes. El regidor d'Obres i Serveis d'Anglès, Toni Franco (CDC), diu: “Hem aplicat el sentit comú.”

Franco assegura que la font de la carretera d'Osor i la del safareig havien estat desconnectades per l'anterior equip de govern (Per Anglès Units, PAU) l'any passat. “No funcionaven des de fa mesos”, indica. El consistori considera que, a prop de Santa Magdalena, ja n'hi ha una altra que funciona, al carrer d'Avall. A més, la de Santa Magdalena “havia estat manipulada”, i hi havia bassals molt sovint.

La font del safareig (a tocar del carril bici) és molt utilitzada per caminants, ciclistes i gent del poble que hi va a passejar. Avui es tornarà a col·locar i, un cop pintada, podria estar a punt dijous. També s'arranja la font del cementiri, “Estava rovellada, enfangada, amb els tubs i les arquetes tallades. Tenint en compte que ja n'hi ha una altra a prop, la gent ja té aquesta altra.” A Anglès, hi ha una vintena de fonts públiques.

Franco considera que la intervenció en les fonts permet estalviar. L'últim trimestre del 2015 el consistori va estalviar un 35% en consum d'aigua al poble, segons dades d'Aqualia. A l'estiu, havien arreglat la font del Canyo, que es nodria de la xarxa pública. “Ara la font està oberta i hi arriba aigua de la muntanya”, diu Franco. La font també abasteix la bassa dels peixos.

LA XIFRA

35
per cent
d'aigua va estalviar l'Ajuntament d'Anglès l'últim trimestre del 2015, segons dades de la concessionària.

LA DATA

12.04.16
és el dia
en què l'Ajuntament d'Anglès col·locarà la font del safareig, a tocar del carril bici. Dijous podria tornar a rajar.

PAU du el tancament de fonts al Síndic

El grup de Per Anglès Units (PAU), a l'oposició, ha presentat una queixa al Síndic de Greuges sobre el tancament d'algunes fonts al municipi. El grup de l'exalcalde Pere Espinet no troba justificat, entre altres coses, que s'hagi tancat la de plaça Santa Magdalena, la del safareig, que serà reoberta aquesta setmana, i la del passeig de l'estació. En l'últim ple, el 25 de febrer, Toni Franco va donar explicacions al grup de PAU.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia