Xàbia tanca les platges amb un balanç molt positiu

La Creu Roja conclou el servei de vigilància en les platges de Xàbia sense cap incidència de gravetat

Els bons resultats, que han quedat reflectits en la memòria anual que ha elaborat l'Assemblea Local de Creu Roja, són deguts, en gran manera, a la qualitat humana i a la preparació de l'equip de persones que han treballat aquest estiu en les tasques de vigilància, salvament i socorrisme de les platges xabieres, segons ha destacat la presidenta de Creu Roja a Xàbia, Toñi Sebastiá. De fet, la gran implicació i la vocació del personal fan possible que es puga prestar un servei de qualitat.

Una consideració que ha fet seua el regidor responsable de Platges, Juan Ortolá, qui ha destacat que aquest estiu ha sigut «un dels millors quant als resultats aconseguits», i ha mostrat el seu orgull i satisfacció per comptar amb un gran equip per a la vigilància de les platges de Xàbia. Un equip de socorristes implicats a prestar un servei eficaç i de qualitat, que no sols exerceix de forma molt professional les seues pròpies funcions sinó que a més mira perquè les platges també estiguen en les millors condicions.

Enguany, les millores que s'han introduït en matèria de senyalització han contribuït molt perquè la campanya haja sigut tot un èxit. Un clar exemple n'és l'ús que s'ha fet de banderins rojos per a delimitar en els dies de mala mar aquelles zones que resultaven perilloses per als banyistes sense necessitat d'haver de tancar al bany tota la platja.

Entre les propostes de millora, en què ja es treballa des de l'assemblea local, està incorporar un nou element per a reforçar la vigilància que es fa des de la torre del Primer Muntanyar. Amb algun tipus de canoa o caiac fer patrulles permanents des de la zona de boies de la platja del Benissero amb l'objectiu de millorar-ne encara més la vigilància.

Segons ha desvelat el coordinador de Socors, Stephan Meyer, enguany s'ha aconseguit reduir el nombre de rescats a 35, deu menys respecte a la campanya de l'estiu passat. Una altra de les dades més positives que reflecteix la detallada memòria que ha presentat Creu Roja a l'Ajuntament de Xàbia és l'ús que s'ha fet del punt accessible de la platja de l'Arenal. I és que són més de 400 les persones amb problemes de mobilitat que han gaudit d'un bany còmode i segur amb l'ajuda dels socorristes.

Al llarg de l'estiu, el servei de vigilància integrat per 39 socorristes, ha practicat 3.617 assistències sanitàries i ha traslladat a 26 persones fins a distints centres sanitaris segons les necessitats cada pacient. A més d'atendre els banyistes, Creu Roja ha prestat assistència a aquelles embarcacions d'esplai que ho han necessitat per distintes circumstàncies, representant un 40% del nombre d'intervencions.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.