Presenten la nova xarxa de subministrament d'aigua potable de Bigues i Riells

La nova xarxa de proveïment d'aigua potable de Bigues i Riells beneficia 1.468 abonats, segons informa el consistori. Ha entrat funcionament la nova xarxa de proveïment en alta de quatre dipòsits de Bigues que funcionen amb cabals de l'empresa pública Aigües Ter Llobregat (ATLL). Les obres, que han durat un any –des del juliol del 2008 fins a aquest juliol– , han permès l' interconnexió dels dipòsits Font de la Fusta 1, Font de la Fusta 2, Castell de Montbui i Regasol a partir del dipòsit central de la Calsina, on arriben els cabals del Ter i Llobregat.

Les urbanitzacions de Can Carreras, Castell de Montbui, Regasol, la Pineda i Saulons d'en Déu són les cinc zones que han vist millorar el subministrament d'aigua potable dels seus dipòsits generals. En aquest sentit, un total de 1.468 abonats són els que a partir d'aquest juliol ja es beneficien de la nova xarxa de proveïment d'aigua. Concretament, la millora del subministrament d'aigua beneficiarà a 441 abonats del Regasol, 273 abonats dels Saulons d'en Déu, 589 abonats del Castell de Montbui i la Pineda, i 165 abonats de Can Carreras.

La nova xarxa garanteix la qualitat de l'aigua, doncs amb aquesta actuació s'ha pogut passar d'uns cabals que estaven al límit de la presència de nitrats a tenir una aigua totalment garantida i que arriba amb menys nitrats (complint amb escreix el límit marcat pel RD. 140/2003). A més, la nova xarxa també garanteix la quantitat i la regularitat del subministrament d'aigua.

Abans de dur a terme aquestes obres, el dipòsit proveïdor de la Calsina ja subministrava aigua al nucli urbà i també garantia els cabals i la qualitat de l'aigua a una part del terme. No obstant, en certs moments, sobretot a l'estiu, el subministrament perillava en algunes zones perquè els cabals eren insuficients per garantir-ne la regularitat. Segons el consistori,amb les noves instal·lacions, desapareix aquest problema.

Les obres de millora i d'interconnexió dels dipòsits s'han executat en dues fases. La primera fase (des del juliol fins al desembre de 2008) va incloure la millora i interconnexió dels dipòsits de Font de la Fusta 1, Font de la Fusta 2 i Castell de Montbui. La segona fase, que és la que s'ha desenvolupat des del febrer al juliol de 2009, ha consistit en connectar el dipòsit de Castell de Montbui amb el dipòsit del Regasol i, al mateix temps, fer actuacions de millora en aquest últim.

L'obra, amb un import de projecte de 688.968,07 euros, ha estat subvencionada en un 30% per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) i la resta, finançada pel Servei Municipal.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona