Infraestructures i serveis

iNFRAESTRUCTURES I SERVEIS

Vilassar de Dalt resol el dèficit de cementiri amb un conveni

La parròquia cedeix a l'Ajuntament la titularitat de l'equipament, d'uns terrenys propers a la zona megalítica i l'ús, per deu anys, de la capella de Sant Sebastià

El govern hi destinarà inicialment 120.000 euros per deixar l'espai a punt

Vilassar de Dalt ja no haurà de patir per disposar d'un cementiri en condicions. Aquesta setmana s'ha tancat el conveni entre el Bisbat de Barcelona, a través de la Parròquia de Sant Genís i l'Ajuntament pel qual se cedeixen al consistori les instal·lacions mortuòries sense límit de temps. L'acord també inclou la cessió d'ús, durant deu anys prorrogables, de la capella de Sant Sebastià i dels terrenys adjacents i d'una finca rústega a tocar de la zona megalítica. L'alcalde de Vilassar de Dalt, Xavier Godàs (ARA Vilassar), es mostra molt satisfet amb el pacte, que tanca de manera definitiva els problemes originats per la manca d'un cementiri en condicions. “La nova titularitat pública ens permetrà adreçar-nos a les administracions superiors per demanar recursos per futures ampliacions i actuacions més rellevants”, precisa. De moment es destinaran 120.000 euros durant aquest mandat per millorar l'accessibilitat a l'espai i “fer les reformes bàsiques per impedir la degradació de les instal·lacions”. També està prevista la redacció d'un reglament del cementiri públic en què s'inclourà la possibilitat que estigui obert diàriament. “Serà una inversió modesta, però en volem treure tot el profit possible ara que les instal·lacions les gestionem des de l'ens públic”, assenyala l'alcalde. Tot i així, Godàs admet que el cementiri haurà d'afrontar en un futur a curt termini –hi ha garanties d'espai per als propers cinc anys– una remodelació que en garanteixi la funcionalitat durant els propers 20 o 25 anys. Segons el batlle, per fer-la possible “parlem d'una inversió d'un milió d'euros aproximadament”. L'alcalde reafirma la necessitat que l'equipament doni resposta no només als ciutadans d'una confessionalitat religiosa concreta, sinó que sigui un espai “que pugui acollir tothom”.

La nova titularitat pública del cementiri de Vilassar de Dalt enterra definitivament el controvertit macroprojecte de serveis funeraris que incloïa un forn crematori al polígon industrial de Vallmorena i que va aixecar força rebuig social. Xavier Godàs avança que el govern local ja treballa en la reforma del pla especial de la zona per canviar-ne l'ús per una clau esportiva –atesa la seva proximitat al camp de futbol– i terciària “que ampliï les possibilitats d'activitats en un futur”.

LA XIFRA

120.000
euros
és el pressupost que l'Ajuntament de Vilassar de Dalt destinarà a endreçar el cementiri aquest mandat.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia