Serveis

Navarcles, més a prop de tornar a tenir benzinera

Un pla preveu fer-la al mateix lloc on era la que el 2008 un jutge va ordenar aterrar

Navarcles és més a prop de tornar a tenir benzinera, després que el 2008 un jutge va ordenar l'enderroc de la que hi havia, que van haver de pagar l'Ajuntament i la Diputació. El ple de dimarts votarà l'aprovació provisional del pla especial que permetrà que el propietari de la benzinera la pugui tornar a aixecar al mateix lloc.

El promotor, Avel·lí Puig, ja va anunciar el 2013 la voluntat de reobrir-la. La novetat principal de la nova estació serà l'accés, que ara es farà directament des de la rotonda de la carretera de Vic (N-141C). Per fer-ho possible, l'Ajuntament ja va aprovar una modificació puntual del planejament, segons la qual el sòl –que és no urbà– passava a tenir la qualificació de servei de carreteres. Va ser un pas indispensable que va permetre esquivar la normativa que fa vuit anys va fer que la benzinera anés a terra arran que el jutge considerés que no complia els límits obligatoris amb la carretera de Vic. Fent l'accés per la rotonda, les distàncies es complirien.

Després d'aquell pas, la proposta va passar pels diferents departaments de la Generalitat i de la Diputació que hi estan implicats –la rotonda enllaça una carretera de cada institució–, que van anar donant-hi el seu vistiplau, amb la qual cosa el promotor va poder començar la tramitació del pla especial, que ara ha rebut la conformitat de l'àrea de Carreteres de la Diputació. Si la votació de dimarts tira endavant, només faltarà l'autorització d'Urbanisme.

L'antiga benzinera va ser enderrocada el 2008 arran de la denúncia, 17 anys abans, d'un particular, que d'ençà del minut zero va considerar que hi havia hagut irregularitats en la concessió de les llicències per a la construcció i la instal·lació del servei.

Durant prop de dues dècades es van succeir els recursos i les sentències, fins que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya va donar la raó definitiva al demandant en considerar que la benzinera no complia la distància mínima entre la instal·lació i l'antic encreuament de la carretera de Vic (ara hi ha una rotonda).

El jutge va condemnar l'Ajuntament i la Diputació a pagar l'enderroc, que va costar 194.000 euros, 135.000 dels quals van ser aportats pel consistori navarclí.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia

Pedagogia per a un busseig més sostenible al litoral

L’ESTARTIT

La CUP insta ERC a buidar i restaurar Vacamorta

cruïlles

Denuncien una altra tala d’arbres a la Fosca

PALAMÓS
El Temps
Servei Meteorològic de Catalunya

Cel serè o poc ennuvolat fins a mig dia

Barcelona

Normalitzada la circulació de trens entre Gavà i el Prat de Llobregat

Barcelona

La petjada humana en el medi

girona

Primer pas en ferm per construir habitatges de protecció oficial a Girona

Girona

Salut reobre el CAP de Salt que va quedar inundat

Salt

Ilsa comença les proves del seu primer TAV

barcelona