El segon pla estatal d'inversió local deixarà sis milions d'euros a Torrent
Se soterraran contenidors, es millorarà la xarxa d'aigua potable, s'hi restaurarà l'Hort de Trènor i s'hi posarà wifi
L'Ajuntament de Torrent ha aprovat els projectes en que s'hi destinarà el Fons Estatal d'Inversió Local per al 2010, amb els quals s'hi desenvoluparan 25 actuacions de millora del patrimoni forestal, s'hi bastiran els centres per a majors dels carrers Bellido i Sant Enric, s'hi crearà l'Espai per a joves, es nodrirà la Central de Trànsit i s'atendran remodelacions d'alguns centres escolars.
D'aquesta manera, la ciutat farà servir els més de sis milions d'euros previstos en aquest pla estatal que millorarà la cara de la vila i generarà ocupació en aquesta època de crisi.
Els projectes han estat aprovats amb els vots favorables del PP i del PSPV-PSOE, mentre el Bloc Nacionalista ha decidit mantenir-se en el camp de l'abstenció, en considerar que hi ha altres prioritats que no s'han tingut en compte.
La proposta realitzada i aprovada pel plenari de la municipalitat torrentina, contempla inversions en quatre eixos fonamentals: els joves, els majors, el medi ambient i la millora de les barriades.
Més participació i menys promeses
PERE ROSSELLQualsevol millora en els infraestructures del poble ha de ser benvinguda, però el que passa és que després de l'experiència dels anys en que governa la dreta (ultra)conservadora torrentina, qualsevol intent d'avanç, sempre suposa un pas enrere en altres aspectes.
A com ara, en el camp de la participació ciutadana, en ben poc de temps, s'ha inutilitzat qualsevol sistema coordinat per la FAC i s'han obturat els canals existents, en considerar els administradors, que no responien als seus impulsos i que tenien vida pròpia, i criteri com per a plantar cara als projectes o les propostes que s'hi realitzaven.
Ja està bé aprofitar els tan criticats Fons Estatals de Zapatero per part del PP, en fer rular nous projectes i noves idees, però, el que caldria és escoltar els sectors als que hipotèticament van adreçades aquestes millores. Els joves haurien de constituir el mai configurat Consell de la Joventut; els majors, haurien d'haver dit la seua mitjançant les organitzacions d ela tercera edat existent a la vila i les barriades podrien haver-se aglutinat al voltant de reunions informatives perquè digueren la seua.
Res de tot això ha estat fet i, per tant, una vegada més, els que governen, pensen al seu despatx el que necessita el poble, encara que erren el tret.