Infraestructures i serveis

L’espai d’autocaravanes de Sant Hilari rep un miler de vehicles cada any

La parcel·la, retallada l’any passat, reunirà una quarantena de cotxes en la trobada de Setmana Santa

Els viatgers espanyols i francesos són majoria

La quarta edició de la trobada d’autocaravanes de Sant Hilari Sacalm, de dijous a diumenge d’aquesta setmana, reunirà una quarantena de vehicles a l’esplanada a tocar del pavelló. L’espai rep cada any un miler de caravanes, una xifra estabilitzada des que es va inaugurar la zona, el juliol del 2013. Una càmera de seguretat controla el pas dels viatgers a la zona des de l’octubre del 2014.

Segons dades facilitades per l’Ajuntament, l’any passat 1.002 autocaravanes van fer nit al poble, quinze menys que les 1.017 del 2016. Les èpoques amb més visitants són a l’estiu, per Setmana Santa i a la Fira Mercat de les Guilleries de l’octubre, en què també s’organitza ara una trobada A l’abril hi va haver 199 vehicles, per sobre dels 146 (octubre) i els 123 (juliol). A l’altre extrem hi ha el gener (37) i el desembre (38).

Modificació

El regidor de Mobilitat de Sant Hilari, Jordi Moragas (Partit Independent de les Guilleries, PIG), explica que l’espai va ser modificat l’any passat. Inicialment, els vehicles estaven en una esplanada molt gran, que era utilitzada alhora per a activitats i concerts durant tot l’any. Es van fer millores en un marge i ara tenen un espai més reduït, però que no condiciona l’activitat del poble. Anys enrere, hi havia una vuitantena de places tot l’any, però ara n’hi ha cap a una vintena.

Segons les dades dels darrers anys, el regidor Jordi Moragas assenyala que la majoria d’autocaravanistes provenen de l’Estat espanyol, “seguit d’un nombre important de l’Estat francès”.

LA XIFRA

199
autocaravanes
van visitar Sant Hilari Sacalm l’abril del 2017, amb motiu de la trobada anual de Setmana Santa.

LA DATA

29.03.18
és el dia
de l’inici de la trobada d’autocaravanes, que s’allarga fins diumenge. Divendres hi ha el Via Crucis.

Oberta el juliol del 2013 i amb bona acceptació

L’espai d’autocaravanes va ser inaugurat el juliol del 2013. El 2014, un bloc especialitzat en turisme de caravana li va concedir un premi a l’excel·lència “per l’entorn natural incomparable”. Segons dades recollides per l’Oficina de Turisme, els usuaris de l’espai en fan una valoració molt positiva, informa el consistori. A l’esplanada hi ha serveis d’aigües brutes, aigües netes, wifi i possibilitat de lloguer de pistes de pàdel.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia