Urbanisme

Queixes per una caldera a Sant Hilari

Veïns del centre de la vila volen que les obres de la xarxa de biomassa s’aturin

Pel batlle, “no hi haurà molèsties”

La construcció d’una caldera de biomassa d’estella forestal al centre de Sant Hilari Sacalm ha provocat queixes veïnals. Amb un escrit entrat a l’Ajuntament el 13 de març, els vilatans han demanat que s’aturin els treballs, mentre que l’equip de govern, del Partit Independent de les Guilleries (PIG), troba que l’edificació no “causarà molèsties” quan funcioni a mitjan mes de maig, segons sosté l’alcalde, Joan Ramon Veciana.

Un dels veïns afectats explica que saben més de l’edificació “pels paletes que per l’Ajuntament”. En principi, la caldera farà 2,80 m d’altura i la sitja, fins a 4,5 m. Després de l’escrit, hi va haver una reunió amb els afectats, en què l’Ajuntament va informar de la caldera, que no hauria de generar “ni sorolls, ni fum ni pols”, pel batlle. “Aquí, a més, hi podrien anar edificis de planta baixa més dos pisos. I al final la caldera tindrà menys impacte”, hi afegeix.

Els veïns tenen el projecte de la xarxa de calor, que ha estat modificat. En principi, anava als jardins de Can Rovira, però la futura renovació de l’espai ho desaconsellava. Al final, l’equipament s’ha desplaçat uns vuit metres, a prop d’unes cases i en un aparcament. Els veïns estan pendents de rebre el certificat de l’arquitecte municipal per valorar si s’ha comès alguna irregularitat.

Equipaments

La caldera permetrà subministrar energia al casal d’avis, a Can Rovira i a la biblioteca, entre altres equipaments. Ha costat 216.815,18 euros, dels quals l’Ajuntament n’aporta 82.425,61; la Diputació de Girona, 44.796,52, i la Unió Europea, mitjançant fons Feder, 89.593,05, segons detallen fonts municipals.

LA DATA

21.03.19
va ser
el dia que Veciana va fer un decret per modificar “de manera no substancial” el contracte de la caldera.


Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia