Urbanisme

Obra imminent per fer de vianants el carrer Ample de la Bisbal

Els preparatius dels treballs ja hi han fet restringir el trànsit i l’actuació s’haurà de completar abans de final d’any

El trànsit pels carrers Ample, Valls d’en Colomer i Antic de la Bisbal ha quedat restringit des de principi de mes per engegar-hi els treballs de reurbanització que hi limitaran, en endavant, el pas només als vianants. El contracte es va adjudicar i formalitzar a mitjan juny, a l’empresa Rubau Tarrés, per 1,1 milions d’euros amb l’IVA inclòs. És l’última actuació d’envergadura del pla de barris del nucli antic de la capital del Baix Empordà, i el termini per a la seva execució és el 31 de desembre. Els límits temporals seran ajustats perquè el temps estimat de durada dels treballs s’ha fixat en uns set mesos i tot just s’han començat a fer els treballs previs.

Sobre el terreny, tot just s’han començat a delimitar les traces de les canonades de serveis i la diagnosi de les xarxes aèries d’electricitat, telèfon i enllumenat, que se soterraran. El fet que després d’una setmana llarga encara no es vegin obres al carrer ha provocat algunes queixes de veïns, tot i que s’hi hauran d’acostumar perquè el vial serà, un cop reurbanitzat, només per a vianants.

“Estem convençuts que aquesta obra representarà una gran millora per a tothom, per a veïns i veïnes, i per a les activitats comercials i de serveis situades en aquests carrers, però també per al conjunt de la nostra ciutat, ja que es tornarà a donar valor a un dels espais més emblemàtics del municipi”, diu l’alcalde, Enric Marquès. Les obres de la zona quedaran completades amb un nou enllumenat, la instal·lació de càmeres de vigilància, jardineria, la canalització i el soterrament del clavegueram i conduccions i cablejats, entre d’altres.

LA XIFRA

1,11
milions
costarà la reurbanització dels tres vials, adjudicada a Rubau Tarrés i finançada al 50% per la Generalitat, dins del pla de barris.

LA DATA

31.12.19
és la data límit
per a l’acabament de les obres, segons els requisits de la pròrroga dels plans de barris vigents.

Canvis per al trànsit i futura anella

Per dur a terme aquests treballs hi haurà alguns canvis i afectacions de circulació i aparcament a la zona. Amb motiu de les obres, alguns carrers adquiriran un nou caràcter: durant els treballs, els carrers Ample i Valls d’en Colomer romandran tancats al trànsit de vehicles, però garantint l’accés a peu als diversos establiments i edificacions. Així, l’accés rodat per a veïns dels carrers propers, que fins ara es feia pel carrer Ample, s’haurà de fer per la plaça de la Llibertat (carrer la Canonja, carrer Germans Sitjar i carrer Pella i Forgas) i, en part, des del carrer del Raval. Aquests accessos també seran utilitzats pels vehicles que vulguin accedir a les zones de càrrega. Posteriorment, el carrer Cavallers i el tram de la plaça Llibertat seran de sentit únic des del carrer Trinitat Aldrich i cap a l’avinguda de les Voltes, per anar prefigurant la futura anella viària al voltant del nucli antic. En aquest carrer s’hi disposarà, en els trams on sigui possible, una doble franja d’aparcament de zona blava, part de zona vermella i noves zones de càrrega i descàrrega. També es farà una nova àrea de càrrega i descàrrega a l’Avinguda de les Voltes, a la banda sud, seguint l’espai d’estacionament del transport públic, que permetrà donar servei directe als establiments del nucli antic. Pel que fa a les parades del mercat, tots els espais que fins ara s’ubicaven al carrer Ample es traslladen a la plaça Nova i al carrer Cavallers. En aquest sentit, també s’aprofita aquest fet per a fer una reordenació del mercat, agrupant les parades segons els productes que es venen. El govern local ja va informar sobre la nova ordenació els paradistes a inicis de mes.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia