Infraestructures i serveis

Mirador segur a la Roca de Vilallonga

L’Ajuntament hi ha instal·lat una tanca, i també a l’accés

Ha habilitat també un circuit a l’entorn del penyal

La Roca de Pelancà, cone­guda popu­lar­ment com el nucli de la Roca, és una de les imat­ges més típiques del muni­cipi de Vila­llonga de Ter per la seva espec­ta­cu­la­ri­tat. Ara, la for­mació rocosa que dona nom a aquest nucli té un mira­dor a la part supe­rior des del qual hi ha unes vis­tes úniques del tram ini­cial de la vall del Ter fins al límit amb la mun­ta­nya de Sant Antoni de Cam­pro­don.

De fet, la roca era acces­si­ble, però ara l’Ajun­ta­ment de Vila­llonga hi ha habi­li­tat aquest mira­dor amb una tanca i també n’ha ins­tal·lat al camí d’accés per a la segu­re­tat dels visi­tants. A part, ha habi­li­tat un recor­re­gut cir­cu­lar al camí de ronda de l’església, que passa també pel cos­tat de les res­tes de la mura­lla de l’antic cas­tell.

Aquesta actu­ació ha cos­tat 100.000 euros, un 65% dels quals finançats a través del pro­grama d’ajuts euro­peu Poc­tefa, que fomenta el desen­vo­lu­pa­ment dels espais fron­te­rers.

Ho ha fet pos­si­ble la par­ti­ci­pació de Vila­llonga de Ter en el pro­jecte País d’art i d’història trans­fron­te­rer. Les valls cata­la­nes del Tec i del Ter, que com­par­tei­xen muni­ci­pis amb ter­ri­tori en aques­tes valls flu­vi­als.

La Roca de Pelancà de Vila­llonga és un nucli situat sobre una penya, on encara hi ha algu­nes escas­ses res­tes de l’antiga for­ta­lesa de Pelancà, esmen­tada des del segle XIII. Pujant per unes esca­les molt dre­tes hi ha la cape­lla d’ori­gen romànic de la Mare de Déu de la Pie­tat.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.