Medi ambient

La capacitat dels embassaments de l'Ebre encara supera el 85%

La capacitat dels embassaments catalans de la conca de l'Ebre -i, de fet, de tota la conca en general- encara superava aquesta setmana el 85%, una xifra molt superior a la de l'any passat (80%) i a la de la mitjana dels darrers cinc anys. Aquest és el cas de dos dels pantans més grans: el de Riba-roja, que ahir estava al 96,36%, i el de Mequinensa (91,89%). El dels Guiamets, en canvi, és un dels que està més baix, al 60%. Pel que fa al cabal de l'Ebre al pas per Tortosa, ahir era superior als 190 metres cúbics per segon, una quantitat que s'ha reduït considerablement en pocs dies (dilluns era de 530 ) i respecte de les darreres setmanes, en què els pantans desembassaven aigua a causa de la crescuda del Segre. Això sí, a l'estació d'aforament d'Ascó el cabal ahir superava encara els 420 m³/s.

Pel que fa a les conques internes de Catalunya, el bon any hídric que s'ha viscut -amb pluges fins a aquesta mateixa setmana- feia que ahir arribessin encara més amunt, al 90,07% de la capacitat. Entre ells, els embassaments de Siurana (97,3%) i Riudecanyes (83%) estan també a un nivell molt alt.



Identificar-me. Si ja sou usuari verificat, us heu d'identificar. Vull ser usuari verificat. Per escriure un comentari cal ser usuari verificat.
Nota: Per aportar comentaris al web és indispensable ser usuari verificat i acceptar les Normes de Participació.
[X]

Aquest és el primer article gratuït d'aquest mes

Ja ets subscriptor?

Fes-te subscriptor per només 48€ per un any (4 €/mes)

Compra un passi per només 1€ al dia